Ana SayfaGüncelPolisten HDP’li vekile: Vali Sırrı Süreyya Önder’in cümbüşünü görmüş, parka saz alamayız

Polisten HDP’li vekile: Vali Sırrı Süreyya Önder’in cümbüşünü görmüş, parka saz alamayız

HABER MERKEZİ – HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in cümbüş çaldığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne saz alınmadı. Engellemeyi aktaran HDP’li vekil Dilan Dirayet Taşdemir, polisin kendisine “Vali Sırrı Süreyya Önder’in cümbüşünü görmüş, sazı içeri alamayız” dediğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’ndaki ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ beşinci gününde devam ederken, nöbete yönelik polis ablukası sürüyor.

Önceki günkü nöbeti ziyaret eden HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya eylemde olan milletvekillerine destek için cümbüş çalmıştı.

dihaber’den Zuhal Atlan’ın nöbete dair izlenimlerini aktardığı haberine göre bunun ardından Vali’nin talimatıyla telli çalgıların parka getirilmesi yasaklandı.

HDP’li Dilan Dirayet Taşdemir nöbet alanına birinin saz getirdiğini onu almaya gittiğinde ise polisin kendisine “Vali Sırrı Süreyya Önder’in cümbüşünü görmüş, sazı içeri alamayız” dediğini aktardı.

Sırrı Süreyya’nın cümbüşü

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır’daki ‘Vidan ve Adalet Nöbeti’nin üçüncü gününde, nöbetin tutulduğu parka gelerek eylemde olan milletvekillerine destek için cümbüş ile “Mavi Yazma”yı çalmıştı.