Ana SayfaDünyaSayıları 945’i buldu: Almanya’da kayıp mülteci çocuklar için alarm

Sayıları 945’i buldu: Almanya’da kayıp mülteci çocuklar için alarm

HABER MERKEZİ – Alman Çocuk Yardım Örgütü, sayıları 945’i bulan kayıp mülteci çocukların korunması için merkezi bir Avrupa kayıt sistemi oluşturulmasını talep etti. Yardım Örgütü yöneticisi Hoffman, bu sayının alarm verici düzeyde olduğunu söyledi.

Alman Çocuk Yardım Örgütü, kayıp mülteci çocukların sayısının artması sebebiyle yanlarında aileleri veya herhangi bir yetişkin olmayan yalnız mülteci çocukların koruması için merkezi bir Avrupa kayıt merkezi oluşturulmasını talep etti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Alman Federal Emniyet Teşkilatı verilerine göre, şu anda 13 ve 13 yaşın altında 945 çocuk ve 14-17 yaşları arasında 5 bin 502 genç kayıp.

“Kayıp çocukların sayısı alarm verici”

Yardım Örgütü’nün yöneticisi Holger Hofmann, kayıp mülteci çocukların sayısının alarm verici düzeyde olduğunu belirterek şunları söyledi:

13 yaşına kadar kayıp mülteci çocukların sayısı alarm verici düzeyde. Kayıp mülteci gençlerin sayısı azalırken, 13 yaşına kadar kayıp mülteci çocukların sayısı son aylarda yeniden artış kaydetti. Şu anda bu çocuklar yoğun bir şekilde aranmalı.

Polisin bu çocukları aramaktan vazgeçmemesini isteyen Hoffman, bir yanda polis ve federal yetkililerin, diğer yanda Alman Kızılhaç ve gençlere yardım örgütleri gibi arama ve yardım birimlerinin de bu noktada işbirliği içinde olması gerektiğini söyledi.