Ana SayfaGüncelTheodorakis’ten Gülmen ve Özakça için çağrı: Ölümün, yaşamı yenmesine izin vermeyelim

Theodorakis’ten Gülmen ve Özakça için çağrı: Ölümün, yaşamı yenmesine izin vermeyelim

HABER MERKEZİ – ‘İşe iade talebi’ ile 116 gündür açlık grevi eylemlerini sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için iktidara çağrıda bulunan Yunanistan’ın en tanınmış yaşayan bestecisi Mikis Theodorakis, “Ölümün, yaşamı yenmesine izin vermeyelim” diyerek bir mesaj paylaştı.

Dünya çapında üne sahip besteci Mikis Theodorakis, 116 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için bir mesaj yolladı.

Binden fazla şarkı yazan söz yazarı, besteci, aktivist, siyasetçi Theodorakis, sanatçı Zülfü Livaneli aracılığı ile yolladığı mesajında şu ifadelere verdi:

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın hayatlarını kurtarılması için harekete geçmeye davet ediyorum.

Bu iki eğitim insanı kaybettikleri işlerini geri alma mücadelesinde, hukukun üstünlüğüne uygun muameleyi hak ediyorlar.

Ölümün, yaşamı yenmesine izin vermeyelim.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, 23 Mayıs’ta tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemini ‘işe iade talebi’ ile 116 gündür sürdürüyor.

Mikis Theodorakis hakkında

Michael “Mikis” Theodorakis, 29 Temmuz 1925 tarihinde Yunanistan’da doğdu.

Theodorakis, 17 yaşında müzik ve mücadele hayatına başladı.

İtalya’nın Yunanistan’ı işgal girişimine karşı direnişe katıdı ve tutuklandı. Serbest kaldıktan sonra tekrar direnişe katıldı.

Yunanistan Komünist Partisi üyeliği ile birlikte milletvekilliği de yapan Theodorakis, 1967 yılında Albaylar Cuntası ile üstünde baskılar kuruldu ve müzikleri yasaklandı.

1990 yılında bakan oldu. Bu süreçte kültür, eğitim ve Yunanistan – Türkiye arasındaki ilişkileri iyileştirmek için de çalıştı.

Theodorakis, Yunanistan’ın en tanınmış yaşayan besteci olarak görülmektedir.