Ana SayfaGüncelTürkiye’den Katar’a yeni askeri sevkiyat

Türkiye’den Katar’a yeni askeri sevkiyat

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin, Katar’daki askeri üsse yönelik yeni bir askeri sevkiyat gerçekleştirdiği belirtildi.

Körfez’deki kriz sürerken hükümetin Türkiye’nin Katar’da bulunan Türk üssüne asker gönderilmesine izin veren kanun tasarısını TBMM’de onaylayarak kabul etmesinin ardından yeni sevkiyatlar da devam ediyor.

NTV’nin habere göre yeni sevkiyat ile Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin 40 kilometre menzilli 2 fırtına obüsü ile personeli Katar’daki üsse sevk edildi.

Böylelikle Türkiye’nin Doha’daki askeri üssünde görevli personel sayısı 230’a, araç sayısı da 38’e yükseldi.

Haberde, Türkiye ve Katar’ın yakın bir zamanda ortak tatbikat yapacağı da belirtiliyor.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın aralarında yer aldığı 13 ülke “terörü desteklediği” gerekçesiyle Katar’la diplomatik ilişkileri kesme kararı almıştı.

Körfez’in önde gelen ülkelerince diplomatik ve ekonomik olarak ablukaya alındığı ve bölgede krizin sürdüğü esnada ise Katar’a Türk askeri konuşlandırılmasını öngören karar tasarısı ise TBMM’de kabul edilmiş, ardından ülkeye 23 askeri personelle beş zırhlı araç gönderilmişti.

Katar’a ambargo uygulayan ülkeler 22 Haziran’da yaptırımların sona erdirilmesi için ülkeye yönelik ön şartlarını ortaya koyan bir talep listesi sunmuştu.

Listede Katar’daki Türk askeri üssünün kapatılması talebi de yer alıyordu.

Ancak hem Katar hem de Ankara bu talebi reddetmişti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Körfez ülkelerinden gelen çağrı için “Katar’daki üssün kapatılması gibi bir ihtimalin olmadığını” söylemişti.