Ana SayfaGüncelTutuklu belgeselci Kazım Kızıl ve 6 kişi tahliye edildi

Tutuklu belgeselci Kazım Kızıl ve 6 kişi tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Referandum sonuçlarını protesto ettikleri için tutuklanan ve aralarında ‘Ölmez Ağaç Yırca’ belgeseli ile tanınan Kazım Kızıl’ın da bulunduğu 7 kişi tahliye edildi.

Kamera Sokak kolektifi kurucularından, ‘Ölmez Ağaç Yırca’ belgeselinin yönetmeni Kazım Kızıl, İzmir’de referandum sonuçları ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) karalarının protestoları sırasında haber takibi yaparken gözaltına alınmış ve eylemde gözaltına alınan 6 kişi ile birlikte tutuklanmıştı.

16 Nisan Referandum’unun sonuçlarını “Hayır daha bitmedi” diyerek protesto ettikleri gerekçesiyle yargılanan 7’si tutuklu 24 kişinin ilk duruşması görüldü.

Duruşmada referandum sonuçlarının şaibeli olduğuna dikkat çeken sanıklar demokratik haklarını kullandıklarını ve polislerin demokratik haklarını engellediğini ifade etti.

Söz alan avukatlar da müvekkillerinin hukuksuz deliller ile tutuklandığını söyleyerek davaya konu olan olayda müvekkillerinin suç işlediğine dair somut deliller bulunmadığına dikkat çektiler.

dihaber’de yer alan habere göre avukatlar özellikle cumhurbaşkanına hakaret suçlamasının dosyaya daha sonra eklendiğini ve bunun düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde yapılan bir eylem olduğunu ifade etti.

Savcının ‘Yeni bir Gezi olayı olma durumu var’ dediğini anımsatan avukatlar, “Böyle bir gerekçe ve OHAL var denilerek müvekkillerimiz tutuklandı. Adalet gelecekse buradaki insanların mücadelesi ile gelecek. Bizler adalet mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Tutuklu sadıkların tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz” şeklinde beyanda bulundu.

Mahkeme, tutuklu 7 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
10 EKİM DAVASI | 'Sadece sanık sandalyesinde oturanların cezalandırılması ile bu katliam aydınlatılamaz'
Sonraki Haber
Gülmen ve Özakça için İzmir’den Ankara’ya yürümüştü: Kızılçay'a ev hapsi