Ana SayfaGüncelÜç turist Twitter paylaşımlarından gözaltına alınmıştı: Biri ‘YPG propagandası’ iddiasıyla tutuklandı

Üç turist Twitter paylaşımlarından gözaltına alınmıştı: Biri ‘YPG propagandası’ iddiasıyla tutuklandı

HABER MERKEZİ – Didim’de tatil yapan biri İngiltere ikisi Bulgaristan vatandaşı üç turist, Twitter hesaplarından “YPG propagandası” yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen İngiltere vatandaşı J.A.R tutuklandı.

Aydın’ın Didim ilçesinde tatil yapan biri İngiltere ikisi Bulgaristan vatandaşı üç turistin evlerine polis baskını düzenlendi.

Baskında turistlerin cep telefonu ve bilgisayarlarına el koyan polis, İngiltere vatandaşı J.A.R ile Bulgaristan vatandaşı M.Y.A. ve annesi V.P.R.A.’yı gözaltına aldı.

DHA’nın haberine göre Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen turistler Twitter hesaplarından “YPG propagandası” yapmak iddiasıyla suçlandı.

Habere göre  J.A.R. emniyet ifadesinde 2015 yılında tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye’ye gittiğini ve 3 ay kaldığını belirtip, “Daha sonra buradan ayrılarak İngiltere’ye döndüm. 10 gün kadar önce M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye’ye geldik” dedi.

Gözaltındaki V.P.R.A. hakkında herhangi bir suçlamada bulunulmadı. V.P.R.A. polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer iki isim adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan İngiltere vatandaşı J.A.R.’nin “YPG propagandası yaptığı” iddiasıyla tutuklanırken, M.Y.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.