Ana SayfaGüncel‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde dördüncü gün

‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde dördüncü gün

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği “Vicdan ve Adalet Nöbeti” dördüncü gününde polis ablukasına rağmen devam ediyor. Dünkü nöbette HDP’li vekiller ses çıkarma eylemi yaparken, Sırrı Süreyya Önder cümbüş çalmıştı.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) 10 milletvekilinin Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti” dördüncü gününde devam ediyor.

Vekillerin nöbette olduğu alan yaklaşık 3 bin polisle abluka altında tutulurken, parkın etrafı yaklaşık 5 bin bariyer ve zırhlı araçla çevrili durumda.

Parka destek için gelenler ‘güvenlik’ ve ‘OHAL’ gerekçesiyle içeri alınmıyor.

Dördüncü gün

Ancak ablukaya rağmen HDP’nin nöbeti sürüyor.

Bugün de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uyanan milletvekilleri, abluka altındaki parkta yürüyüş yaptıktan sonra, parkta çevre temizliği yaptı.

Daha sonra parkta volta atan vekiller, basın çalışanlarıyla kahvaltı yaptı.

Ses çıkarma eylemi

‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde dün, nöbete katılan HDP’liler saat 21:00’de ses çıkarma eylemi düzenlemişti.

Eyleme çevrede bulunan apartmanlarda yaşayan yurttaşlar da balkon demirlerine vurarak ve ışık kapatıp açarak destek vermişti.

Bir açıklama yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, şunları söylemişti:

Vicdanla ahlakla adaletle faşizm gerileyecektir. Faşizmin gerilemesi ile birlikte tecrit ortadan kalkacaktır. Tecritin kalkması ile birlikte legal demokratik siyasetin önü açılacaktır. Legal demokratik siyasetin önünün açılması demek canlarımızın toprağa düşmemesi demektir. Gelin hak talebinden, özgürlük ve eşitlik, adalet talebinden korkmaktan vazgeçin. Çünkü faşizmin sonu yoktur. Faşizmi dayatanların sonu hüsrandır. Bir an önce bugün çıkarmış olduğumuz sesin dalga dalga tüm memleketi sarmasını diliyoruz. Durmayacağız birlikte faşizmi durduracağız.

Sırrı Süreyya cümbüş çaldı

Öte yandan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder parka gelerek eylemde olan milletvekillerine destek için cümbüş çaldı.

Önder cümbüş ile ‘Mavi yazma’ türküsünü çaldı.