Ana SayfaGüncel‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 6. günü: ‘Bayrağı İstanbul’a devrediyoruz’

‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 6. günü: ‘Bayrağı İstanbul’a devrediyoruz’

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ 6’ıncı gününde. HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “Yarın Adalet ve Vicdan Nöbeti’ni İstanbul’a devredeceğiz. Hadi kaldırın barikatları. Basın toplantımıza halkımız gelsin” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ 6. gününde.

Parkta devam eden nöbete, gazetecilerin ve HDP yöneticilerinin dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor.

HDP’nin tutuklu milletvekili Çağlar Demirel’in anne ve babasının vekillerin nöbette olduğu parka girişi de polis tarafından engellendi.

Demirel ailesinin içeriye girmesine izin verilmemesi üzerine nöbetteki vekiller kendilerini kapıda karşıladı.

Nöbet eylemindeki vekiller dün akşam da ses çıkartma eylemini sürdürdü.

Yaklaşık 5 dakika süren gürültü eyleminden sonra kısa bir konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, nöbetin Diyarbakır ayağının yarın son bulacağını söyleyerek, nöbetin mücadele edenlere ithaf edildiğini ifade etti.

Vekiller gece boyunca gündemdeki konuları değerlendirerek, bir haftasını doldurmak üzere olan eylemin ayrıntılarını konuştu.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise günlük düzenlenen basın açıklamasında ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni Diyarbakır’ın ardından 1 Ağustos’ta İstanbul devralacağını belirterek şunları söyledi:

Nöbeti İstanbul’a devrediyoruz’

Yarın Adalet ve Vicdan Nöbeti’ni İstanbul’a devredeceğiz. Hadi kaldırın barikatları. Basın toplantımıza halkımız gelsin. Hakikatten korkuyorsunuz. Seçilmişler zindanda, atanmışlar burada. Bu şehrimizin ve hiçbir şehrimizin zindana dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Bu halkın çocuklarına onurlu bir barışı verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Meclis Başkanı 5 trilyona makam aracı alıyor. Ey Meclis Başkanı, Meclis’in itibarı kaç para ki? O cuntacılar Meclis’i bombaladılar, senin de altında imzan olan metne imza attığında, Selahattin Demirtaş ve İdris Baluken cezaevine girdiğinde Meclis’in itibarı yerle bir oldu.

Bir çıkış yolu bulunabilir. Yanlışta ısrar etmeyin. Savaşta ısrar etmeyin. Kimse kazanmadı. Sen de kazanamayacaksın.

Bir kez daha eylemimiz sonlanmayacak. Bayrak İstanbul’a devredilecek. İstanbul bayrağı alacak. O bayrak onurla taşınıp Van’a teslim edilecek. Van’dan İzmir’e taşınacak. Onurlu bir barış’ın kapısı aralanıncaya kadar, bu halkın evlatları özgürce yazabilinceye kadar, Sur’daki yıkım bitinceye kadar mücadele devam edecek.

Siz OHAL’i ilan edeceksiniz, KHK’larla insanların ekmeğine el koyacaksınız, barış ve müzakere masasını yıkacaksınız, ölümle, çatışmayla, kanla yeni bir iktidar devrişeceksiniz, barışın en büyük aktörlerinden birisi olan Sayın Öcalan üzerine tecrit uygulayacaksınız, savaşın faturasını HDP’ye çıkarmaya kalkacaksınız. Biz buna itiraz etmeye devam edeceğiz.

‘Ey Erdoğan çık Demirtaş’tan özür dile’

Onurlu bir barış için toprağa verecek tek bir canımız yok, faşizme kurban edecek bu halkın tek bir evladı yok. Bütün öncekiler gibi, bu dönemin faşizmi de gerileyecektir. Halen bir mümkünatı var. Ey Erdoğan, çık halktan, Demirtaş’tan özür dile. Gör bak bu kötü gidişat bir hayra evrilebilir, bir çıkış yolu bulunabilir. Yanlışta, kinde, savaşta ısrar etme. Çünkü bunun kazanını olmayacak. Kimse kazanmadı, sen de bugüne kadar bu politikayla kazanmadın. Bundan sonra da kazanamayacaksın. Çünkü bunun sonu yok.

Baydemir,  ‘Diyarbakır’dan teröre prim yok’ manşeti nedeniyle Sabah gazetesine de tepki gösterdi. Baydemir, “Bu bir gazete, basın hürriyeti değil. Bütün bunlara rağmen biz bu gazetenin kapatılmasına da karşıyız. Bu gazetenin hak etmiş olduğu bir şey var, o da bir ikramımız olursa yere serip üzerinde birşeyler yeme imkanımız olursa amacı doğrultusunda kullanmış olacağız. Yırtmayacağız, geri dönüşüm kutusuna bırakacağız” dedi.

Nöbet eylemini bugün Diyarbakır Barosu’nun ziyaret etmesi bekleniyor.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Açlık grevinin 144. günü: ‘Zorla hastaneye kaldırırken Özakça'yı darp ettiler’
Sonraki Haber
Kuzey Ormanları Savunması'ndan İBB’ye: Asıl afet sizsiniz