Ana SayfaDünya‘Yenilenebilir enerji 2020 yılında dünyadaki en ucuz enerji üretim yöntemi olacak’

‘Yenilenebilir enerji 2020 yılında dünyadaki en ucuz enerji üretim yöntemi olacak’

HABER MERKEZİ – Yayınlanan yeni bir rapora göre yenilenebilir enerjinin 2020 yılına kadar enerji üretiminin en ucuz şekli olacağı belirtildi.

ABD’li yatırım şirketi Morgan Stanley analistleri, düşen temiz enerji fiyatlarının kirletici olanların fiyatlarının altında bir seviyeye ineceğini açıkladı.

Hazırlanan rapora göre Güneydoğu Asya bölgesinde yer alan birkaç ülke dışında dünyanın tüm ülkelerinde yenilenebilir enerji 2020 yılına kadar enerji üretiminin en ucuz şekli olacak.

Independent’ın haberine göre analistlerin açıklamaları şöyle:

2020 yılına kadar yeni enerji üretimi alanında en ucuz yöntemin yenilenebilir olanların olacağını tahmin ediyoruz.

Tahminlerimize göre kamu hizmetlerindeki karbon emisyon seviyelerindeki değişikliklerin başlıca nedeni, hükümet politikalarından ziyade yenilenebilir ekonominin tercih edilmesi olacaktır.

Örneğin; Amerika Birleşik Devletleri ‘Paris İklim Anlaşması’ndan çıkma kararı almış olsa da ABD’nin 2005 yılına kıyasla 2020’de karbon emisyonu seviyelerini yüzde 26-28 aralığında düşürerek Paris Anlaşması’nın amacının da ilerisine geçebileceğini düşünüyoruz.

Güneş panellerinin fiyatlarında son iki yılda yüzde 50 düşüş yaşandı

Raporu hazırlayanlar güneş panellerinin fiyatlarında 2016 ve 2017 yıllarında yüzde 50 düşüş gözlemlediklerini de belirtti.

Ayrıca rüzgar türbininde bilim insanların elde ettiği gelişmeler sayesinde rüzgar enerjisinde etkinliğin arttırıldığı da açıklandı.


Karınca Dış Haberler


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
131 gündür açlık grevindeler: 'Nuriye ve Semih ölmeye çalışmıyor, işlerini geri istiyor'
Sonraki Haber
İçtüzük görüşmeleri devam ediyor: 'Dikensiz gül bahçesi yaratılmak isteniyor'