Ana SayfaÇalışma YaşamıYüksel’de 252’nci gün: Üç kadın darp edilerek gözaltına alındı

Yüksel’de 252’nci gün: Üç kadın darp edilerek gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Tutuklama, ‘ev hapsi’ ve gözaltılara rağmen Yüksel Caddesi’ndeki eylemler devam ediyor. Öğle saatlerinde açlık grevindeki tutuklu eğitimciler için ve işe iade talebiyle yapılan eylemlerin 252’nci gününde polis 3 kadını gözaltına aldı.

Tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 132’nci, ‘ev hapsi’ verilen Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 57’nci gününde devam ediyor.

Eğitimcilere destek vermek ve işlerine geri dönmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yapan Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat’a ‘ev hapsi’ verilmişti.

Ancak buna rağmen Yüksel’deki destek eylemleri 252’nci gününde sürüyor.

Bugün Yüksel Caddesi’nde abluka altında bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler Konur Sokak’ta toplandı.

“Nuriye ve Semih açlık grevinin 132’nci gününde, Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açan eylemciler “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları attı.

dihaber’de yer alan habere göre Yüksel Caddesi’nin Konur Sokak girişini kapatan polis, eylemciler basın açıklamasına başlamadan müdahale etti.

Gülnaz Bozkurt, Cemile Karakaş ve soyadı öğrenilemeyen Fatma isimli 3 kadın darp edilerek gözaltına alındı.

Polis, sokakta gözaltına alınan eylemcilere alkış ve sloganları ile destek veren çok sayıda yurttaşı da dağıttı.