Ana SayfaÇalışma YaşamıYüksel’de 255’inci gün: İki kişi gözaltına alındı

Yüksel’de 255’inci gün: İki kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Tutuklama, ‘ev hapsi’ ve gözaltılara rağmen Yüksel Caddesi’ndeki eylemler devam ediyor. Öğle saatlerinde açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için ve işe iade talebiyle yapılan eylemlerin 255’inci gününde polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

Tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 135’inci, ‘ev hapsi’ verilen Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 60’ıncı gününde devam ediyor.

Eğitimcilere destek vermek ve işlerine geri dönmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yapan Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat’a ‘ev hapsi’ verilmişti.

Ancak buna rağmen Yüksel’deki destek eylemleri 255’inci gününde sürüyor.

Demir bariyerlerle etrafı çevrelenen Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde yapılmak istenen açıklamaya polis müdahale etti.

Polis, anıt önünde açıklama yapmak isteyen ve 50 yaş üzeri iki eylemciyi ellerindeki pankartı yırtarak, gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Derviş Lemi ile Mehmet Yılmaz, “Nuriye Gülmen, Semih Özakça serbest bırakılsın”, “Nuriye Gülmen ile Semih Özakça yalnız değildir”, “İşimizi Geri istiyoruz” sloganlarını attı.

  Avrupa Konseyi'nden Yıldırım'a: Gülmen ve Özakça serbest bırakılmalı, OHAL Komisyonu önceliği onlara vermeli

‘Sağlık raporları AİHM’e iletildi, sonuç bekleniyor’

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 135’inci gününde devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Şenal Sarıhan, Kazım Arslan, Kadim Durmaz, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ali Akyıldız iki eğitimciyi Sincan F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etmişti.

Ziyaret sonrası cezaevi önünde milletvekilleri adına Şenal Sarıhan basın açıklaması düzenlemiş,  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kendilerinin sağlık durumlarının saptanması konusunda rapor istediğini belirterek, “AİHM’den sonuç bekliyoruz” demişti.

İki eğitimcinin sağlık durumlarının her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirten Sarıhan, eğitimcilerin tutukluluğunun sonlandırılması için hukuki girişimlerin hızla sonuçlandırılması gerektiğini söylemişti.