Ana SayfaÇalışma YaşamıYüksel’deki eylemlere 249’uncu gününde yine polis müdahalesi: 4 kişi gözaltında

Yüksel’deki eylemlere 249’uncu gününde yine polis müdahalesi: 4 kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Yüksel Caddesi’nde başlattığı ve ihraç edilen kamu çalışanlarının sürdürdüğü işe iade eylemi tutuklamalar ve polis baskısına rağmen 249’uncu gününde sürüyor. Bugün de hem işe iade hem de Gülmen ve Özakça’ya destek için basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için başlattıkları ve tutuklandıktan sonra da devam ettirdikleri açlık grevi eylemi 129’uncu, ‘ev hapsi’ verilen Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 54’ncü gününde devam ediyor.

Eğitimcilere destek vermek ve işlerine geri dönmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yapan Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat’a ‘ev hapsi’ verilmişti.

Ancak tüm baskılara rağmen Yüksel Caddesi’ndeki destek eylemi 249’uncu gününde devam ediyor.

Bugün yine basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis eylemcilerin kendileri ile beraber getirdikleri ve üzerine Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın resimlerinin olduğu dövizi yırttı.

Polis, Yüksel eylemcileri Nazife Onay, Emine Ünlü, Serhat Aydın ve Ersan Akkay’ı gözaltına aldı.

Zorla alandan uzaklaştırılan eylemciler polis tepki göstererek “İşimize geri dönene kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.