Ana SayfaGüncelYüzlerce kadın TOKİ’nin ağaç kıyımına karşı kepçelerin üzerine çıktı

Yüzlerce kadın TOKİ’nin ağaç kıyımına karşı kepçelerin üzerine çıktı

HABER MERKEZİ – Manisa’da TOKİ konutları için arıtma tesisi yapılması amacıyla 10 yıllık çam ağaçlarının sökülmesine tepki gösteren 200 kadın ve çocuk kepçenin üzerine çıkarak 10 saat nöbet tuttu. Akşam saatlerinde eylemin kanunsuz olduğunu söyleyerek müdahale eden polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Manisa’da Yunusemre İlçesi Akgedik Mahallesi girişine yapılan TOKİ konutları için arıtma tesisi yapılması maksadıyla 10 yıllık çam ağaçlarının ilçe belediyesi ekipleri tarafından sökülmek istenmesi kadın ve çocuklardan oluşan bir grup tarafından protesto edildi.

Kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 200 kişilik grup dün saat 07.30 sıralarında alanda toplanıp, arıtma tesisi için kepçeyle kazı çalışması yapmak isteyen ekiplere tepki gösterdi.

Sökülen ağaçları almak isteyen köylüler kalan ağaçların da sökülmesini engellemek için direndi.

Köylüler ile görevliler arasında çıkan tartışma sonrasında alana çok sayıda polis, jandarma ve TOMA getirildi.

“İstedikleri kadar uğraşsınlar burayı vermeyiz”

Kadınların bazıları kepçelerin üzerine çıktı bazıları ise ağaçların başında nöbet tuttu.

10 saat boyunca nöbet tutan kadınlardan Fatma Baykarlar, “Sabahtan beri nöbetteyiz. Niye buraya bu kadar askeri getirdiler? İsterlerse İzmir’den, İstanbul’dan da takviye ekip getirsinler. Biz buradan kalkmayacağız. İstedikleri kadar uğraşsınlar, burayı vermeyiz. Her gün buradayız” diye konuştu.

Köylüler, alana arıtma tesisi yapılmasına izin vermeyip, ağaçları yeniden dikeceklerini söyledi.

Muhtar ve CHP’lilerden kadınlara destek

Akgedik Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Baykarlar ise, yapılması planlanan arıtma tesisinin iptali için Manisa İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve CHP’li Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı, muhtar Baykarlar’a destek verdi.

Gün boyunca mahkemeden gelecek haber beklendi fakat mahkemenin bu konudaki kararını önümüzdeki günlerde vereceği öğrenildi.

CHP’li Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı ve CHP Manisa İl Başkanı Tokul ise AKP’li siyasiler ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile iletişime geçip, alanda çalışma yapılmadan önce mahkeme kararının beklenmesini istedi.

Polis müdahalesi: 4 kişi gözaltına alındı

Polis akşam saatlerinde kitleye dağılmaları, eylemlerinin kanunlara aykırı olduğu aksi halde müdahale edecekleri yönünde anons yaptı.

Köylülerin dağılmaması üzerine müdahale eden polis 4 kişiyi gözaltına aldı.