Ana SayfaDünya📸 | ‘Büyük Savaş’ sürüyor: Rakka’dan son fotoğraflar Guardian’da

📸 | ‘Büyük Savaş’ sürüyor: Rakka’dan son fotoğraflar Guardian’da

Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için DSG tarafından yürütülen ve iki ayı aşkın süredir devam eden ‘Büyük Savaş’ adlı operasyonda kentin yarısından fazlası IŞİD’den kurtarılmış durumda. Fotoğrafçı Chris Huby, kentteki son durumu The Guardian için fotoğrafladı. Huby’nin Guardian’da yayımlanan fotoğraflarından seçtiklerimiz...

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ adlı operasyon iki ayı aşkın süredir devam ediyor.

DSG, Meşleb, Sînaa, Bîtani, Sebehîye, Qadesiyê, Romanî, Yermuk, Hattîn ve El Cezra mahallelerinden sonra kentin kuzeybatısında yer alan El-Kerim Mahallesi’ni de IŞİD’den kurtararak kentin yüzde 60’ına yakınında hakimiyet sağlamış durumda.

DSG’nin IŞİD’den kurtardığı bölgelerdeki binlerce Rakkalı ise 6 ay önce Rakka Sivil Meclisi, Eyn İsa Halk Meclisi ve Demokratik Suriye Meclisi tarafından inşa edilen Eyn İsa kampına taşınmaya devam ediyor.




Önceki Haber
Eren Bülbül’ün annesi konuştu: Onun oraya götürülmesi binde bin ihmal
Sonraki Haber
Oscar'lı oyuncu Leonardo DiCaprio, Da Vinci'yi canlandıracak