Ana SayfaToplumsal Cinsiyet15 yıl boyunca cinsel saldırıya uğrayan iki kardeşten biri avukat olup saldırgan erkeği tutuklattı

15 yıl boyunca cinsel saldırıya uğrayan iki kardeşten biri avukat olup saldırgan erkeği tutuklattı

HABER MERKEZİ – Trabzon’da 15 yıl boyunca sistematik olarak cinsel istismara maruz kalan iki kız kardeşten biri avukat oldu, saldırgan erkeği tutuklattı.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan iki kız kardeş aile dostu olan Metin Y. isimli erkek tarafından 2002 yılı Temmuz ayında cinsel tacize maruz kaldı.

Aileleri ve Metin Y. ile birlikte gittikleri Bodrum’da tacizin başladığını söyleyen kardeşler, bunun zamanla istismar ve tecavüze dönüştüğünü açıkladı.

Şu anda 29 yaşında ve kimyager olan kardeşlerden biri saldırıları ailesine anlatamadığını belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

Ben ailemden gizledikçe tacizin ve istismarın boyutu arttı. 2004’te tacizlerinden bunaldığımı söyledim. Eve geldi, elinde silah vardı.

Silah zoruyla cinsel saldırı

Metin Y.’nin silah zoruyla kendisini cinsel saldırıya maruz bıraktığını kaydeden kadın, bu olayın ardından iş bulma bahanesiyle kaçarak İstanbul’a geldiğini söyledi.

Ancak burada da Metin Y.’nin Trabzon’daki saldırıları esnasındaki görüntüleri kaydedip kendisini bunlarla ve ailesini öldürmekle tehdit ettiğini ifade etti.

Metin Y.’nin kendisine mektup göndererek tehdit etmeyi sürdürdüğünü söyleyen kadın, saldırıların 2016’da sona erdiğini belirtti.

Kadının 32 yaşındaki ablası da istismara maruz kaldığını ancak kardeşine yönelik saldırının daha uzun süre devam ettiğini söyledi.

İki kadın, mektup göndererek tehdit etmeyi sürdüren Metin Y. hakkında 15 Şubat tarihinde savcılığa şikayette bulundu.

Yolladığı tehdit mektupları da dosyaya eklenen 53 yaşındaki Metin Y. hakkında dava açıldı.

İnkar eden erkek kurtulamadı, tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Akçaabat Sulh Ceza Hâkimliği’ne talimat yazılarak, Metin T.’nin evinde arama yaptırıldı.

Yapılan aramada evde iki kardeşin bikinili fotoğrafları bulundu. Akçaabat’taki PTT’nin güvenlik kamerası kayıtlarında Metin T.’nin mektup gönderdiği tarihler de tespit edildi.

Yaptıklarını inkar eden Metin Y. ifadesinin ardından Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilerek tutuklandı.