Ana SayfaDünya2016’daki saldırılarda 34 bin kişi hayatını kaybetti: En çok ölüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da

2016’daki saldırılarda 34 bin kişi hayatını kaybetti: En çok ölüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da

HABER MERKEZİ – ABD’de yapılan bir araştırmada 2016 yılında yapılan saldırılar analiz edildi. Dünya genelinde geçen yıl 13 bin 400 saldırı meydana gelirken 34 bin kişi ise bu saldırılarda hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Maryland Üniversitesi’ne bağlı “Ulusal Terörizm ve Terörizmden Korunma Konsorsiyumu”, dünya genelinde düzenlenen saldırılarla ilgili geniş çaplı bir araştırma yaptı.

DW Türkçe’de yer alan araştırmaya göre 2016 yılında düzenlenen 13 bin 400 saldırıda, saldırıyı düzenleyenler de dahil olmak üzere 34 bin kişi hayatını kaybetti.

Saldırılar sırasında hayatını kaybedenlerden üçte birini ise saldırıyı düzenleyenler oluşturuyor.

2015 yılına göre saldırılar yüzde 9, ölü sayısı ise yüzde 10 oranında azaldı.

Yapılan saldırılar geçen yıl en çok IŞİD ve ona bağlı grupların yoğun olduğu Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da can aldı. Bu iki bölgede saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısında önemsiz düzeyde artış kaydedildi.

Asya’nın güneyinde ise hayatını yitirenlerin sayısı üçte bir oranında azaldı.

Saldırılarda önemli gerileme kaydedilen ülkelerin başında Pakistan gelirken saldırıların en çok hedef aldığı bölge ülkesi Hindistan oldu.

Avrupa’da 350 kişi hayatını kaybetti

Küresel saldırıların yüzde 3’ü ise Doğu ve Batı Avrupa’da düzenlendi.

Bu saldırılarda 350 kişi hayatını kaybetti.

Ölü sayısının bir önceki yıla göre artmasına araçlarla düzenlenen saldırılardaki artışın neden olduğu açıklandı.

Maryland Üniversitesi uzmanları, bu yöntemin yeni olmadığını ancak daha fazla uygulandığı için hayatını kaybedenlerin sayısının artığını açıkladılar.

1970 ve 80’li yıllarda da Avrupa yoğun saldırılara hedef olmuştu. Avrupa kıtasındaki saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 1990’lı yıllarda hissedilir şekilde gerilemiş, 2014 yılından itibaren ise yeniden artmaya başlamıştı.