Ana SayfaBilim ve Teknoloji82 yaşında uygulama yazdı, geliştirdiği oyun 42 bin kez indirildi

82 yaşında uygulama yazdı, geliştirdiği oyun 42 bin kez indirildi

HABER MERKEZİ – 82 yaşındaki Masako Wakamiya, dünyanın en yaşlı uygulama yazıcılarından biri. Geliştirdiği oyun 42 bin kez indirilen Wakamiya’nın hikayesi ise 1990’larda banka memurluğundan emekli olmasının ardından başlıyor.

Nüfusunun dörtte birinden fazlası 65 yaşın üzerinde olan Japonya’da yaşayan 82 yaşındaki Masako Wakamiya, 1990’larda banka memurluğundan emekli oldu.

Wakamiya, emekli olduktan sonra bilgisayarlarla ilgilenmeye başladı.

Masako Wakamiya, yazılım geliştiricilere, yaşlılara yönelik uygulamalar üretme çağrısı yaptığını, yanıt alamaması üzerine harekete geçti.

Bunun üzerine yaptığı çalışmalarla, akıllı telefonları yaşlıların kullanımına uygun hale getiren öncülerden biri haline geldi.

Apple’dan davet aldı

Öyle ki geliştirdiği oyun 42 bin kez indirildi ve bunun ardından Apple’ın her yıl düzenlediği ‘Dünya Uygulama Geliştiricileri Konferansı’na davet aldı.

Wakamiya ise teknoloji devlerine yabancı değil.

Apple’ın CEO’su Tim Cook’la buluşmasını, “Bana yaşlı insanların uygulamayı kullanabilmesini sağlamak için neye yoğunlaştığımı sordu. Ben de ona; ‘Yaşlıların gözlerinin, işitmelerinin ve parmaklarının iyi çalışmamasına dikkat ederek bu uygulamayı hazırladım” şeklinde hatırlıyor.

Oyun hakkında

Japonya’nın geleneksel bebek festivalinden esinlendiği ‘Hinadan’ (bebek merdiveni) isimli oyunda, imparator, ailesi ve konukları çeşitli kıyafetler içerisinde yer alıyor.

Kullanıcılar bu kişileri ve kıyafetleri doğru pozisyonlara koymaya çalışıyor.


Bu haber BBC Türkçe’den derlenmiştir.