Ana SayfaGüncelAçlık grevinde 164’üncü gün: Eğitimciler ‘önemli eşikte’, avukatları ‘Her şeyi bekliyoruz’ diyor

Açlık grevinde 164’üncü gün: Eğitimciler ‘önemli eşikte’, avukatları ‘Her şeyi bekliyoruz’ diyor

HABER MERKEZİ – Bugün tam 164 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatı Oya Aslan, ikilinin sağlık durumlarına dair “Önemli eşikteler. Her şeyi bekleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde devam ettikleri açlık grevi eylemi bugün 164. gününde.

İki eğitimci günlerdir iradeleri dışında götürüldükleri cezaevindeki hastanede tutuluyor.

Geçtiğimiz günlerde eğitimcileri zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde ziyaret eden Ankara Tabip Odası heyeti, Gülmen ile Özakça’nın sadece cezaevi koşulları hakkında bilgi aldıklarını belirterek, “Kendileri talepleri kabul edilene kadar açlık grevi eylemini bırakmayacaklarını, ziyarete giden hekimlere bir kez daha vurgulamışlardır” demişti.

Eğitimcilerin sağlık durumuna ilişkin son açıklama ise avukat Oya Aslan’dan geldi.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu üyelerinin dün Kadıköy Süreyya Operası önünde düzenlediği eylem esnasında konuşan eğitimcilerin avukatı Aslan, Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

Nuriye’nin sağlık durumu önemli bir eşikte ve Nuriye açısından artık her şeyi bekleyebilir bir pozisyondayız. Vücut direnci yeterince güçlü değil enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya. En son kardeşi iki gün önce refakatçi olarak kabul edildi. Semih’in vücut direnci yine biraz daha güçlü ama o da önemli bir eşikte.

Sağlık durumlarının kritik olması sebebi ile avukat görüşlerinin sınırlandırıldığını da aktaran Aslan, günde sadece 2 saat avukatları ile görüşebildiklerini ifade etti.