Ana SayfaGüncel‘Adalet Kurultayı’na katılan Eliaçık’tan CHP’ye eleştiri: Kürt hareketini temsilen çağrılan neredeyse yoktu

‘Adalet Kurultayı’na katılan Eliaçık’tan CHP’ye eleştiri: Kürt hareketini temsilen çağrılan neredeyse yoktu

HABER MERKEZİ – CHP’nin düzenlediği ‘Adalet Kurultayı’na katılan Anti kapitalist Müslümanlar’dan ilahiyatçı İhsan Eliaçık, CHP’yi kurultaya HDP ve Kürt hareketini davet etmemesi nedeniyle eleştirdi. Eliaçık, “HDP’den ve Kürt hareketini temsilen çağrılan neredeyse yoktu. ‘Kimliklerde Adalet’ diye başlıklar olmalı, başta Kürt olmak üzere çeşitli kimliklerden insanlar çağrılmalı ve kimliklerde adaletin nasıl sağlanacağına dair oturum olmalıydı. Bu çok büyük eksiklik” dedi.

CHP tarafından Çanakkale’de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’nın katılımcısı olan Anti kapitalist Müslümanlar’dan ilahiyatçı İhsan Eliaçık, kurultayı değerlendirdi.

Artı Tv’de katıldığı programda kurultaya ilişkin CHP’ye ilişkin eleştirilerde bulunan Eliaçık, “HDP’den ve Kürt hareketini temsilen çağrılan neredeyse yoktu. ‘Kimliklerde Adalet’ diye başlıklar olmalı, başta Kürt olmak üzere çeşitli kimliklerden insanlar çağrılmalı ve kimliklerde adaletin nasıl sağlanacağına dair oturum olmalıydı. Bu çok büyük eksiklik” dedi.

Eliaçık’ın değerlendirmelerinden satır başları şöyle:

Mesela HDP’den ve Kürt hareketini temsilen çağrılan neredeyse yoktu. 1-2 HDP milletvekilinin orada olması gerekiyordu. Fakat CHP’de bir çekince var bunu unutmuş olamazlar. 8 ana panelin içerisinde ‘İnançta Adalet’, ‘Yaşamda Adalet’, ‘Medyada adalet’ gibi konular var ama ‘Kimliklerde Adalet’ diye başlıklar olmalı, başta Kürt olmak üzere çeşitli kimliklerden insanlar çağrılmalı ve kimliklerde adaletin nasıl sağlanacağına dair oturum olmalıydı.

Ne ana paneller içerisinde ne de 70’e yakın çalıştayda böyle başlıklarda oturum yoktu. Bu çok büyük bir eksiklik oldu.

Umarım ki benzer çalıştaylarda, Adalet Yürüyüşü ile başlayan adalet arayışında, çalışmalarda bu eksiklik giderilir.

Bu unutulmuş, bilinçli bir geri duruş vardır. Bu geri dönüşün, bu konuyla ilgili hiçbir şey yapmamaktan veya yüzde 13’lere varan oy potansiyelini yok saymaktan geldiğini düşünmüyorum. Saldırılardan, hükümetin algı operasyonu yöneltmesinden çekiniyorlar.

CHP yönetimi HDP ile dayanışma, ittifak, Hayır bileşenlerinin tamamıyla buluşma konusunda, iktidarın “teröre destek veriyorlar”, “PKK’ye kürsü açtılar, onlarla kol kola” gibi eleştirilerinden çok fazla etkileniyor. Bu durumun üzerine titriyor, korkuyor. Bu kadar endişeye çekinceye gerek yok. İktidarın bu kadar etkisi altında kalmak ana muhalefete yakışan bir durum değil.

Artı Gerçek’teki habere göre kurultaydaki alkol iddialarına da yanıt veren Eliaçık, CHP yönetimini “AKP’nin algı operasyonları karşısında ürkek ve savunma yapar pozisyonda” davranmasını eleştirdi ve şunları söyledi:

Adalet Kurultayı medyada eleştirildiği gibi ‘İnsanlar votka içiyor, sarhoş’  gibi bir durum kesinlikle yok. Ben dört gün boyunca orada bira içen tek bir kişi dahi görmedim. Oranın birçok yerini dolaştım. Yüzlerce kişiyle selamlaştım, gece 3’lere kadar gençlerle sohbetler oldu. Bir tane bile alkol almış, sarhoş birisine rastlamadım. Ama orada birisi alanın dışında bir bira içmiş, algı operasyonu yapıp propaganda yapıyorlar.

Oradaki binlerce kişinin saatlerce süren emeklerine, konuşmalarına, tartışmalara hiçbir değer vermeksizin kamp alanı dışında bir kişinin içtiği biradan dolayı sanki orada herkes sarhoşmuş gibi Gezi’ye benzer bir algı operasyonuyla karşı karşıya geldi kurultay. Bunun doğru olmadığını ve gerçeği yansıtmadığını belirtmek isterim.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sur'da bu bayram da yıkım ve abluka var: ‘Bayramlaşacak komşu mu bıraktılar’
Sonraki Haber
Bayram tatilinin altı günü: 62 kişi yaşamını yitirdi, 313 yaralı var