Ana SayfaGüncelAlmanya Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel Türkiye’de rehin

Almanya Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel Türkiye’de rehin

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in “Türkiye’nin rehinesi” olduğunu söyledi. Gabriel, Türkiye’yi Yücel’in serbest bırakılmasına zorlamak için diplomatik ve ekonomik araçları kullanacaklarını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in durumu hakkında Buzzfeed News Deutschland gazetesine açıklamalarda bulundu.

Gabriel, Deniz Yücel’in “Türkiye’nin rehinesi” olduğunu söyledi.

Gabriel, “Deniz Yücel hala tutuklu çünkü bana göre Türkiye onu rehin aldı” ifadelerini kullandı.

Almanya hükümetinin elinde Türkiye’yi Yücel’in serbest bırakılmasına zorlamak için sadece diplomatik ve ekonomik araçlar olduğunu kaydeden Gabriel, “Sonuçta hükümet Türkiye’yi işgal edecek değil” dedi.

Gabriel, bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a daha az dikkat gösterileceğini belirtti ve “Uzun süre ona karşı mantıklı bir tutum sergilemeye çalıştık. Bazen belki de onu çok fazla dikkate almamak daha iyi” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak haberleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 Şubat Salı günü İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

13 gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Yücel sevk edildiği mahkeme tarafından “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla 27 Şubat’ya tutuklanmıştı.

Deniz Yücel’e savcılık sorgusu sırasında 2015 yılında yaptığı Cemil Bayık röportajı, Cizre, Yüksekova ve Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi ve Musul politikalarına ilişkin yazdığı haberlerinin sorulduğu belirtildi. Yücel’e, Red Hack ile irtibatı olup olmadığı sorusu da sorulmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Ben tweetten yatıyorum’ diyen Atilla Taş sordu: ‘Zeus’un kulu muyum?’
Sonraki Haber
İzmir'deki 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' üçüncü günde: CHP'den destek ziyareti