Ana SayfaDünyaAlmanya Dışişleri Bakanı: Erdoğan yönetimi altında Türkiye asla AB’ye üye olamaz

Almanya Dışişleri Bakanı: Erdoğan yönetimi altında Türkiye asla AB’ye üye olamaz

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetimi devam ettiği sürece “Türkiye’nin AB’ye asla üye olamayacağı net bir şekilde görülüyor” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Bild gazetesine verdiği röportajda Türkiye ile yaşanan gerginliği değerlendirdi.

Gabriel, mevcut şartlarda Türkiye’nin Avrupa Biliği (AB) üyeliğinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel

Almanya Dışişleri Bakanı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimi devam ettiği sürece Türkiye’nin asla Avrupa Birliği üyesi olamayacağını da söyledi:

Mevcut durumda Türkiye’nin AB’ye asla üye olamayacağı net bir şekilde görülüyor… Bunun nedeni bizim onları istemememiz değil, Türk hükümeti ve Erdoğan’ın Avrupa’nın temsil ettiği değerlerden hızlı bir şekilde uzaklaşması.

Gabriel, “Düşünce özgürlüğünü yasaklayan, suçsuz insanları tutuklayan, muhalefeti baskı altına alan bir ülke nasıl AB’ye girebilir?” sorusunu yöneltti.

Gabriel ayrıca Erdoğan’ı AB ile katılım müzakerelerini ciddiye almamakla eleştirdi.

Almanya-Türkiye gerginliği

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya’daki Türkiyeli seçmene “Türk düşmanı” olarak nitelendirdiği Hristiyan Birlik (CDU/CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşillere oy vermeme çağrısında bulunmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise tepkisini “Bu, ülkemizin egemenliğine yönelik eşi benzeri görülmemiş bir müdahaledir” sözleriyle dile getirmişti.

Bunun üzerine Erdoğan Gabriel’i hedef alan açıklamalarda bulunmuş, “Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanına konuşuyorsun, sen Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil. Kalkıp bize ders vermeye kalkıyor. Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın?” şeklinde konuşmuştu.

Gabriel de Adalet Bakanı Heiko Maas ile kaleme aldığı bir makalede, Erdoğan’ın Almanya’daki demokrasi kültürü için bir tehlike oluşturduğunu ifade ederek, cami ve derneklerin denetiminin sıkılaştırılması gibi bir dizi önlem açıklamıştı.

Previous post
Zülfü Livaneli'den Sur çağrısı: Sahip çıkalım
Next post
İki yeni KHK yayımlandı: dihaber dahil 3 basın kuruluşu kapatıldı, 928 kişi ihraç edildi