Ana SayfaGüncel“Amedspor’a saldırı Kürtlere saldırıdır”

“Amedspor’a saldırı Kürtlere saldırıdır”

HABER MERKEZİ – Amedspor Eşbaşkanı Nurullah Edemen, Mersin İdmanyurdu ile oynadıkları maç esnasında sahaya giren bir kişinin takımın oyuncusu Deniz Naki’ye saldırmasına ilişkin değerlendirmesinde, “Deniz Naki’ye yapılan saldırı, Amedspor camiasına yapılmıştır; Amedspor’a saldırı, Kürtlere yapılan bir saldırıdır” dedi.

Geçtiğimiz sezon deplasmanlarda yasaklarla karşılaşan, art arda cezalar verilen ve ırkçı saldırılar ile hedef alınan Amedspor, Spor Toto 2. Lig sezonunun ilk maçına da benzer şekilde başladı.

Amedspor Eşbaşkanı Nurullah Edemen

Sezonun ilk maçında Mersin İdman Yurdu deplasmanında seyirci yasağı ile sahaya inen Amedspor’un oyuncusu Deniz Naki, maç esnasında sahaya giren bir taraftarın saldırısına uğradı.

Ancak Amedspor buna rağmen Mersin İdman Yurdu’na karşı 7-0 gibi ezici bir galibiyet ile evine döndü. Yeşil-kırmızılı ekip bu galibiyetle averaj farkıyla liderlik koltuğuna da oturdu.

Sezonun ilk maçında yasak, saldırı ve galibiyeti değerlendiren Amedspor Eşbaşkanı Nurullah Edemen, sezonun ilk karşılaşmasında takımın yıldız oyuncusu Deniz Naki’nin saldırıya uğramasının Amedspor’un hedef haline getirilmesinin sonucu olduğunu belirtti. Edemen, şunları söyledi:

Ne bizim Mersin İdman Yurdu ile ne onların Amedspor ile bir sorunu yok. İdareciler yanlış karar alırsa, yanlış sonuçlar doğar. Milliyetçi duygular ile saldırılar gerçekleşir. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın saldırıya duyarlı davranması gerekiyor. Deniz Naki’ye yapılan saldırı, Amedspor camiasına yapılmıştır; Amedspor’a saldırı, Kürtlere yapılan bir saldırıdır. Bu ülke hepimize yeter, idareciler buna göre hareket etmelidir. Bu olaydan büyük dersler çıkarılmalıdır.

Deniz Naki’ye yapılan saldırıya dair suç duyurusunda bulunmadıklarını hatırlatan Edemen, kamu davasının açılıp açılmadığı konusunda ise olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

“Saldırıda bulunan taraftarın arkasında bir polis veya güvenlik görevlisi yok, bu manidar” diyen Edemen, Mersin Valisi’nin Amedspor’a yaklaşımını eleştirerek, “Amedspor siyaset yapmıyor, diğer bütün takımlar siyaset yapıyor. En başta Mersin Valisi siyaset yaparak bize yaklaştı. Bu yaklaşımı reddediyorum ve kınıyorum” diye konuştu.


Amedsporlu Deniz Naki maç esnasında saldırıya uğradı: ‘Şikayetçi olmayacağım, kimi kime şikayet edeceğim ki?’

 

Previous post
Ayhan Bilgen yazdı: Muhalefetin hata yapma lüksü yok
Next post
200 milyon yıllık deniz ejderhası fosilinin karnında fetüs bulundu