Ana SayfaGüncelAntep Katliamı’nda yaşamını yitiren 56 kişi anıldı

Antep Katliamı’nda yaşamını yitiren 56 kişi anıldı

HABER MERKEZİ – Antep’te 20 Ağustos 2016’da IŞİD tarafından bir düğüne düzenlenen bombalı saldırı sonucunda yaşamını yitiren çoğu çocuk 56 kişi anıldı.

Antep’in merkez Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde IŞİD tarafından bir düğüne düzenlenen bombalı saldırıda çoğu çocuk olmak üzere 56 kişi hayatını kaybetmişti.

Katliamın birinci yıldönümünde Antep’te anma düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şahinbey İlçe Örgütü binasında düzenlenen anmaya, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, İnsan Hakları Derneği üye ve yöneticileri ile yakınlarını kaybedenlerin aileleri ve patlamada yaralananların yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

dihaber’de yer alan habere göre anmanın yapıldığı salona, “Size söz veriyoruz ki yarım kalan halaylarınızı, yarım kalan zılgıtlarınızı, yarım kalan hayallerinizi birbirimize kenetlenerek tamamlayacağız” pankartı asıldı.

Yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan anmada, patlamada yaşamını yitiren ve yaralananları konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmada konuşan HDP’li vekil Behçet Yıldırım, “Olayın faillerini biz biliyoruz. O gün mezarlıkta nasıl sloganların atıldığını biliyoruz. Mezarlıkta halk ‘Katil iktidar’ sloganları atıyordu. Biz bu olayı unutursak, unutturursak kalbimiz kurusun” diye konuştu.

Saldırının düzenlendiği noktada anma

Parti binasındaki anmadan sonra saldırının gerçekleştiği yere gidilerek karanfil bırakıldı.

Burada konuşan İHD Antep Şube Başkanı Ahmet Hartavi, davanın Kayseri’ye taşınarak kendilerinden ve ailelerden uzaklaştırmaya çalışıldığını kaydetti.

Hartavi, konuşmasına şöyle devam etti:

Olaydan sonra yaklaşık 200 kişi vekâletlerini bize vermiş, gereken hukuki mücadeleyi vereceğiz. Dosyada gizlilik kararı neden kaldırılmıyor. Gerçeklerin açığa çıkmasından mı korkuyorlar? Gerçeklerin ortaya çıkması ve faillerin yargılanması için gereken hukuki mücadeleyi vereceğiz.

Anma, katliamda yaşamını yitirenlerin defnedildiği Yenişehir Mezarlığındaki kabirlere bırakılan karanfillerle son bul