Ana SayfaÖzelArjantin’den Polonya’ya: ‘Hafıza Mekânları’ programına başvurular başladı

Arjantin’den Polonya’ya: ‘Hafıza Mekânları’ programına başvurular başladı

HABER MERKEZİ – DVV International Türkiye ve Hrant Dink Vakfı işbirliği ile yürütülen “Hafıza Mekânları” programı kapsamında gönüllülere Arjantin’den Güney Afrika’ya, Bosna Hersek’ten Polonya’ya kadar hafıza mekânlarında deneyim edinme imkanı sunuluyor. Programa son başvuru tarihi 12 Eylül.

“DVVI Xchange Programı: Hafıza Mekânları” programına başvurular başladı.

DVV International Türkiye ve Hrant Dink Vakfı işbirliği ile yürütülen program, hafıza ve vicdan mekânlarının demokratik topluluklar oluşturabilme gücüne inanan çeşitli disiplinlerde yer alan profesyonellerin, öğrencilerin, aktivistlerin dünyadaki başka deneyimlerden yararlanmalarını teşvik etmeyi ve katılımcıların tercih ettiği hafıza mekânlarında deneyim edinmelerini amaçlanıyor.

Program toplamda 20 katılımcıya, 4-8 hafta süreyle, yurt dışındaki hafıza ve vicdan mekânlarında / müzelerde deneyim kazanma imkanı sağlıyor.

Programa dair çağrı metninde kadın katılımcılara öncelik verileceği belirtiliyor:

İmkan eşitliğini savunan bu programda her türlü etnik, cinsel, kültürel kimlik ve inanç çeşitliliğini sağlamayı hedefliyoruz ve programın Türkiye’nin tüm çeşitliliğini kapsamasını gözetiyoruz. Bu nedenle, İstanbul, Ankara ve İzmir dışından gelecek başvurulara; herhangi bir yurt dışı deneyimi olmayan kimseleri cesaretlendirmek için genç katılımcılara; toplumsal cinsiyet farkındalığını gözetebilmek için kadın katılımcılara öncelik vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Seçici kurulunda Sibel Asna, Bülent Bilmez ve Ayşe Öktem’in yer aldığı programa son başvuru tarihi 12 Eylül.


Programın detaylarına ve başvuru şartlarına BURADAN bakabilirsiniz.


Gazete Karınca