Ana SayfaGüncelBakanlar Kurulu toplantısı sona erdi: ‘Tek tip kıyafet’ için yeni KHK geliyor

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi: ‘Tek tip kıyafet’ için yeni KHK geliyor

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatıldığını açıkladı. “Tek tip elbise” uygulamasına ilişkin de konuşan Bozdağ, “Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bunun da KHK’ya konulacağını ifade etmiştik” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantıda alınan kararları açıkladı.

Bozdağ ilk olarak uzatılması beklenen Kurban Bayramı tatiline ilişki açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, 28 – 29 Ağustos’un da Kurban Bayramı tatiline dahil edilerek tatilin 10 güne uzatıldığını söyledi. Buna göre 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak tatil 5 Eylül’e kadar sürecek.

Bozdağ, emekli maaşlarının da bayram öncesi ödeneceğini açıkladı.

Darbe girişimi ve “örgüt” davalarında yargılananlara “tek tip elbise” uygulamasına da değinen Bozdağ, uygulama için yasal bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek bunun da yeni KHK ile düzenlenebileceğini söyledi.

Bozdağ şöyle konuştu:

Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bunun da KHK’ya konulacağını ifade etmiştik. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak Kanun Hükmünde Kararname çıkarabilir, anayasamıza göre. Daha önce kabine değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamadığı için Kanun Hükmüne Kararname çıkarılamamıştı. Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı ve bundan sonra çıkacak Kanun Hükmünde kararnamelerde bu konu yer alabilir.

ÖSYM’nin üniversiteye giriş sınav sonuçlarında yaptığı hataya ilişkin de konuşan Bozdağ şunları söyledi:

ÖSYM’nin yaptığı büyük bir hatadır. Çünkü üniversite sınavına giren gençlerimizin tamamı hayallerini gerçekleştirmek için ter döküyorlar, emek veriyorlar ve oranın işlemlerini doğru, objektif, güvenli bir şekilde yapacağına inanıyorlar. Onun için de ÖSYM, bir güven adresidir, hep böyle olmuştur ama zaman zaman böyle olaylar olduğunda da ÖSYM elbette yıpranmaktadır. Bu hadisede de gördüğümüz kadarıyla çok açık, net bir hata vardır.

 

Previous post
Fransa, Türkiye’de tutuklanan gazeteci Bureau için ‘endişeli’: Ülkesine dönmeli
Next post
Şortlu kadına saldıran Kızılateş kendisini yine ‘tahrik’le savundu