Ana SayfaGüncelBakanlık müfettişleri yolsuzluğu inceledi, bakanlığın atadığı 9 kayyum görevden alındı

Bakanlık müfettişleri yolsuzluğu inceledi, bakanlığın atadığı 9 kayyum görevden alındı

HABER MERKEZİ – “Yolsuzluk, iltimas, ihaleye fesat karıştırma, rant”a dair şikayetleri dinlemek ve raporlaştırmak için gönderilen müfettişlerin raporlarını bittirmesinin ardından DBP’li belediyelere kayyum olarak atanan 9 kaymakamın ‘kayyumluk’ görevlerine son verildi.

İçişleri Bakanlığının kayyum atanan belediyelerde “artan şikayetleri incelemek” üzere görevlendirdiği müfettişlerin raporlarının tamamlamasının ardından Demokratik Bölgeler Partisi’ne ait belediyelere kayyum olarak atanan 9 kaymakamın “kayyumluk” görevlerine son verildi.

Evrensel’den Salih Yeşil’in haberine göre İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği müfettişler Diyarbakır’da kayyum atanan belediyelerde yaklaşık bir aylık bir incelemede bulundu.

Yapılan incelemeler kapsamında Diyarbakır’da özellikle AKP’ye yakın olan sivil toplum örgütleri temsilcileri, mülki idare amirlerinin de olduğu 282 kişi müfettişler tarafından dinlendi. Diğer il ve ilçelerde de benzer bir prosedür izlendi.

Bunun neticesinde ise birçok kayyum görevlerinden alınarak başka yerlere tayin edildi. Görev yeri değiştirilen kayyumlar şöyle:

Cizre Belediyesi kayyumu Ahmet Adanur, Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi kayyumu Mustafa Kılıç, Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi kayyumu Mehmet Özel, Muş Malazgirt Belediyesi kayyumu Soner Kırlı, Van Muradiye Belediyesi kayyumu Fatih Çelikel, Van Bahçesaray kayyumu Serhat Karabektaş, Hakkari Çukurca Belediyesi kayyumu Mehmet Mut, Hakkari Şemdinli Belediyesi kayyumu Muhammet Fuat Türkman, Elazığ Karakoçan Belediyesi kayyumu Cemil Sarıoğlu.

 

Previous post
Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Mattis ile görüştü
Next post
'Yüzde 49'u hatırlatan Orhan Pamuk: Türkiye, Erdoğan ya da AKP'den ibaret değil