Ana SayfaDünyaBig Ben’de ‘son çan’ bugün çaldı: Dünyaca ünlü saat kulesi 4 yıl süreyle restore edilecek

Big Ben’de ‘son çan’ bugün çaldı: Dünyaca ünlü saat kulesi 4 yıl süreyle restore edilecek

HABER MERKEZİ – Big Ben bugün son ‘öğlen çanı’nı çaldı. 157 yıllık dünyaca ünlü saat kulesi, tarihinde ilk defa restorasyon dolayısıyla 4 sene boyunca sessizliğe bürünecek.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan, dünyaca ünlü Big Ben (Elizabeth Kulesi), bugün 4 sene boyunca çalmamak üzere sessizliğe büründü.

Kuledeki 157 yaşındaki on üç buçuk tonluk çan, her gün öğlen saatlerinde çalması ile biliniyordu.
Bugünden itibaren ise çan sadece yılbaşı arefesi gibi özel günlerde çalacak.

Gerekçe ‘tehlike oluşturması’

Parlamentoda geçtiğimiz hafta kulenin etrafındakiler için ‘yüksek desibel ve güvenli olmayan yapısal bağlantılar nedeni ile tehlike oluşturduğu’ gerekçesiyle tamire alınmasına karar verilmişti.

Tarihi önemi olan kule ilgili alınan kararı protesto eden birçok parlamenter ve İngiltereli, kararın değiştirilmesini talep etmek, belki de son çanı duymak için kulenin bulunduğu Palace Yard’da toplandı.

Karar protesto edildi

Protestocular “79 kişinin hayatını kaybettiği Grenfall Kulesi yangını ile ilgili hala yeterli bilgi edinilememesine ve diğer benzeri kulelerde önlem alınmamasına rağmen Big Ben’in güvenlik gerekçeleriyle susturulmasını ironik bulduklarını” belirtti.

Independent’ın haberine göre daha önce de restorasyon çalışmaları nedeniyle birkaç kez kullanım dışı kalsa da kulenin çanı hiç bu kadar uzun süre susmamıştı


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
'Yerli ve milli' tercih: Polis, Alman kurdu yerine Sivas Kangalı'yla müdahale edecek
Next post
Yüksel'de 286. günde yine müdahale: 'Polise bakmak' bile darp gerekçesi