Ana SayfaGüncel‘Bir yanlışlık olmasın?’: Pazarcı kadına ‘Bylock’ gözaltısı

‘Bir yanlışlık olmasın?’: Pazarcı kadına ‘Bylock’ gözaltısı

HABER MERKEZİ – Darbe girişimi soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 27 kişiden biri olan ve o an pazarda sebze sattığı için evde bulunmayan bir kadın ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu öne sürülerek, pazar yerinde gözaltına alındı. Duruma tepki gösteren kadın, ‘Bir yanlışlık olmasın?’ diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve Aksaray merkezli olmak üzere İstanbul, Antalya, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Konya, Balıkesir ve Eskişehir de dahil sekiz ilde yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında operasyon düzenleyen polis, bugün sabah saatlerinde evlere eş zamanlı baskınlar yaptı.

Gülen cemaati mensuplarının haberleşme sistemi olduğu belirtilen ‘Bylock’ uygulaması kullanıcısı olduğu öne sürülen ve hakkında yakalama kararı bulunan 27 kişiden 16’sı gözaltına alındı.

‘Bir yanlışlık olmasın?’

DHA’nın haberine göre baskın sırasında evde olmadığı ve pazarcılık yaptığı öğrenilen bir kadın ise pazar yerinde sebze satarken gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kadın ‘benim kimseyle alıp veremediğim yok, yanlışlık olmasın’ sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi ve ‘sebzelerine ne olacağını’ sordu:

Beni neden gözaltına alıyorsunuz? Yanlış olmasın? Benim kimseyle alıp veremediğim yok. Ben sebzemi ne yapacağım? Ne zaman çıkarım?

Gözaltına alınan diğer şüphelilerle birlikte pazarda çalışan kadın da Aksaray Eğitim ve Uygulama Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.