Ana SayfaGüncelBülent Uluer yaşamını yitirdi

Bülent Uluer yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – 78 kuşağının öğrenci liderlerinden siyasetçi Bülent Uluer, 65 yaşında yaşamını yitirdi.

1978 kuşağı Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (Dev-Genç) önce Genel Sekreteri ve sonradan Genel Başkanı olan Bülent Uluer, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

65 yaşındaki Uluer, 10 Ağustos’ta özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Bülent Uluer’in sağlık durumunu yakından takip eden doktor Şahin Özdemir, Facebook hesabından yaptığı duyuruyla Uluer’in yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Özdemir, cenaze törenine ilişkin bilginin ise daha sonra paylaşılacağını duyurdu.

HDP’den başsağlığı mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partiden milletvekili adayı olan Bülent Uluer için başsağlığı mesajı yayımladı.

‘Uluer’in her daim ezilenlerin ve halkların mücadelesinin bir parçası olduğu’ vurgulanan mesajın tamamı ise şöyle:

Türkiye devrim ve sosyalizm mücadelesinin sembol isimlerinden Bülent Uluer’in yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ailesinin, yakınlarının, tüm dostlarının ve yoldaşlarının başı sağolsun.

Bülent Uluer, 70’li yıllarda devrimci gençlik hareketinin önderlerinden biri olarak özgürlük ve demokrasi mücadelesine büyük katkıda bulundu. Her daim ezilenlerin ve halkların mücadelesinin bir parçası oldu.

Bir Çerkes olarak Kürt halkı başta olmak üzere bütün Türkiye halklarının eşitliği, özgürlüğü ve kardeşliği için mücadele etti. Milletvekili adayımız ve mücadele arkadaşımız olarak ülkenin bütün farklı halklarının ve inançlarının demokratik ve eşit ortak geleceği için çabaladı.

Mücadele dolu yaşamıyla unutulmayacak isimler arasına girmiş olan Bülent Uluer’in anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bülent Uluer hakkında

1952 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğrenci olan Uluer, kısa bir süre sonra okulun Öğrenci Derneği başkanı oldu.

1974 yılında içlerinde Oğuzhan Müftüoğlu, Nasuh Mitap, Paşa Güven ve Dursun Karataş gibi isimlerle birlikte Devrimci Gençlik dergisini çıkarmaya başladı ve Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun kuruluşunu gerçekleştirdi.

Bülent Uluer, Dursun Karataş ve Paşa Güven ile birlikte Devrimci Sol’da yer aldı. 1978 yılına kadar Dev-Genç Genel Sekreterliği yaptı.

12 Eylül darbesi sonrası Filistin’e gitti. Filistin kamplarında eğitim aldıktan sonra uzun süre Avrupa’da kaldı.

Aldığı cezaların zaman aşımına uğraması sebebiyle Türkiye’ye döndü, 1995 seçimlerinde Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) milletvekili adayı oldu.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşuna katıldı Parti Meclisi üyeliği yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Danışma Kurulu üyesi seçildi ve Haziran 2015 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul 1. bölge milletvekili adayı oldu.

Previous post
'Bunlar komünist' diyen Erdoğan: Bir 'Evet' fazlaysa iş bitiyor, demokrasi bu
Next post
Singapur diyabetle savaşıyor: İçecek firmaları ürünlerdeki şeker oranını azaltacak