Ana SayfaÇalışma Yaşamı“Büyükçekmece Belediyesi’ndeki işimden kadın olduğum için çıkarıldım”

“Büyükçekmece Belediyesi’ndeki işimden kadın olduğum için çıkarıldım”

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’nde şehir plancısı olarak çalışan Büşra Kaleli, ‘belediyenin erkek personel çalıştırmak istemesi’ sebebiyle işten çıkarıldığını ifade etti. Ardından olayı kamuoyuna duyurmak isteyen Kaleli, belediye başkan yardımcısı Nuraydın Sak’ın “Sana belediyemin haberlerini yaptırmam” diyerek üzerine yürüdüğünü söyledi.

Büşra Kaleli, 4 ay önce İstanbul’da Master Gayrı Menkul ve Şehircilik Hizmetleri’ne bağlı olarak Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde şehir plancısı olarak çalışmaya başladı.

Kaleli’nin anlatımına göre taşeron şirketin sahibi Cengiz Yılmaz, kadını 5 Ağustos’ta odasına çağırıp “Büyükçekmece Belediyesi bize erkek personel çalıştırma konusunda baskı yapıyor. Bu yüzden seninle 1 Eylül tarihinden sonra yollarımızı ayırmak zorundayız” dedi.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre Kaleli, “Keşke bana ‘Beklentilerimize cevap veremedin’ denilseydi. Bu kadar üzülmezdim” diyerek kadın olduğu için işten çıkarılması karşısında tepkiyi dile getirdi.

Kaleli, elindeki işi bitirmek için 1 Eylül’e kadar çalışmaya devam etmeyi düşündü ancak görüşmenin ardından 1 hafta dahi geçmeden yerine alınacak erkek personel işe başladı.

Taşeron şirket Kaleli’yi arayarak yeni çalışana işi öğretmesini istedi.

‘Yeni gelen personelin referans yoluyla belediyede çalıştırıldığını’ savunan Kaleli, “Bir kadının sırf kadın olduğu için böyle muamele görmesine dayanamadım günlerce uykusuz kaldım” diye konuştu.

‘Sana belediyemin haberini yaptırmam’

 

Kaleli tüm bu yaşananların ardından kadın olduğu için işten çıkarıldığını duyurmak için mücadele etmeye başladı.

Bu kez de durumu öğrenen Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak’ın kendisini odasına çağırdığını kaydeden Kaleli, burada yaşananları şu sözlerle anlattı:

Başkan yardımcısı alaycı bir dille, ‘Yaşın kaç senin dedi?’ Yaşımı söyleyince ‘Yaşın da baya varmış. Sana belediyemin haberlerini yaptırmam’ diyerek üzerime yürüdü. Konuşmama bile izin vermeden el kol hareketleri yaparak ve yüksek sesle “Eşyalarını al ve belediyemden defol’ dedi. Bütün belediye personeli bu olanları duydu. Hakarete maruz kaldıktan sonra Büyükçekmece Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum.

“Başka kadınlar bu haksızlıkları yaşamamalı” diyen Büşra Kaleli işsiz olsa da mücadele ettiği için mutlu ve olduğunu kaydetti.