Ana SayfaGüncelCHP’den ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne ziyaret

CHP’den ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne ziyaret

HABER MERKEZİ –  Kadıköy’de bulunan Kalkedon Meydanı’nda bir araya gelen yurttaşlar HDP’nin Yoğurtçu Parkı’nda devam eden ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek yürüyüşü düzenlerken, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de parkta nöbete devam eden HDP’lileri ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) tarafından Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı’nda düzenlediği grup toplantısının ardından başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ İstanbul etabının ilk günün geride bırakırken,  Kalkedon Meydanı’nda bir araya gelen yurttaşlar nöbet için destek yürüyüşü düzenledi.

Kadıköy sokaklarında ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları ile yürüyen gruba çevrede bulunan yurttaşlar ise alkış ve zılgıtlar ile destek oldu.

HDP’li Toğrul: Mücadeleyi yükselteceğiz

Yürüyüşe geçen grubun önü HDP’li vekillerin nöbetinin devam ettiği parka geldikleri sırada barikat kuran polisler tarafından kesildi. HDP’liler ile polis arasında yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından polis barikatının önüne gelen HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, gruba seslenerek ‘İki yıldan bu yana maalesef milletvekillerimiz, eş genel başkanlarımız, belediye eş başkanlarımız rehin alındı. Biz adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı bu parkta mücadeleyi yükselteceğiz. Bugün buraya geldiniz ve gördüğünüz gibi üç bariyerden oluşan bir durumla karşı karşıyayız. Ama bunlar bizi yıldırmayacak’ dedi.

Toğrul sözlerini şöyle sürdürdü:

AKP’nin çamur medyası her ne kadar söylerse söylesin, HDP kitlesinin HDP’ye sahip çıktığını biz bir kez daha bu vesileyle görüyoruz. Tüm farklılıklarımıza özgürce bir yaşamı sağlayana kadar mücadelemiz devam edecektir. Eş genel başkanlarımızın içeride yürüttüğü mücadeleyi biz bu alanlara taşıyacağız

Öte yandan, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’de HDP’lilerin nöbetinin devam ettiği parka gelerek destek ziyaretinde bulundu. Burada HDP’liler ile kısa süre sohbet eden Narin, destek ziyaretlerinin süreceğini belirterek parktan ayrıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Colin Termik Santrali’nde iş cinayeti: İzinden dönen işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Okmeydanı'nda zırhlı polis aracının ezdiği Kobaneli Oso'nun akrabaları: 'Polis fotoğraflarını topladı'