Ana SayfaGüncelCHP’li Aksünger: Kılıçdaroğlu’nu tutuklamayı konuşmak Türkiye’yi karıştırmak demektir

CHP’li Aksünger: Kılıçdaroğlu’nu tutuklamayı konuşmak Türkiye’yi karıştırmak demektir

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için tutuklu CHP’li vekil Enis Berberoğlu’na ilişkin dosya ile ilgili söylediği ‘Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşırmayın’ sözlerini Gazete Karınca’ya değerlendirdi. Erdoğan’ın sözlerini ‘boş iddialar’ olarak değerlendiren Aksünger, Kılıçdaroğlu’na yönelik tutuklama veya gözaltı konusunun konuşulmasının dahi vahim olduğunu belirtti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya’da düzenlenen İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT TIR’ları Davası’nda tutuklanmasına değinip, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek “Ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan milletvekiliyle ilgili konunun, kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında bu içeride olan zatla alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın” demişti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gözaltına alınabileceği ve tutuklanabileceği yönünde iddialar gündemde uzun süre tartışılmıştı.

Konuya ilişkin Gazete Karınca’ya değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Erdal Aksünger, Enis Berberoğlu’nun ‘rehin tutulduğunu’ belirterek, AKP’nin ‘MİT Tırları Davası’da ‘yavuz hırsızı oynadığını’ söyledi.

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na ilişkin açıklamalarını demokrasi açısından vahim bir durum olarak değerlendiren Aksünger, “Tarafsız bir cumhurbaşkanının genel başkanımız hakkında böylesi bir iddiaları dile getirmesi demokrasi ve yargı açısından vahim bir durumdur. Erdoğan’ın iddiaları ciddi bir ithamdır ve yargıya müdahaledir” dedi.

Kılıçdaroğlu’na yönelik operasyon iddialarının konuşulmasının dahi Türkiye’yi karıştıracağını belirten Aksünger, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yandaş medyada yer alan haberlerin amacı da kendilerine göre yazdıkları senaryoya uygun bir oyun oynamaktır. Manipülasyonlar üzerinden işi yönlendirmeye çalışıp, çok önemli bir suç varmış ve Berberoğlu da suçun ortağına bir mesaj yolluyormuş gibi bir imaj yaratmaya çalışıyorlar. Ne ortada böylesi bir suç var ne de yollanan bir mesaj. Ayrıca Berberoğlu’nun genel başkanımıza bir mesaj göndermesine de ihtiyaç yok, çünkü genel başkan zaten kendisi ile görüşüyor. Bir milletvekilinin genel başkanı ile görüşmesinden daha doğal bir şey de olamaz.

Sayın Genel Başkanımıza yönelik bir gözaltı veya tutuklamanın gerçekleşeceğini çok düşünmüyorum. Böylesi bir şeyin gerçekleşmesi halinde bunun yaratacağı etki oldukça büyük olacaktır. Kaldı ki bunu gerçekleştirenlerin Türkiye’yi bambaşka yerlere götürmek istediklerini düşünüyoruz. Kaldı ki cumhurbaşkanının sözlerinin ardından böylesi bir durumun ortaya çıkması yargıya müdahalenin çok açık bir göstergesi olacaktır. Cumhurbaşkanının açıklamalarının ardından savcıların operasyon düzenlediği hususu toplumda yaygın olan bir intiba; ama bu iş öyle yenilir yutulur bir iş değildir. Bahsettiğimiz kişi Türkiye’nin ana muhalefet partisinin genel başkanıdır. Böylesi bir isim ile ilgili bunu konuşmak dahi Türkiye’yi karıştırmak demektir. Ayrıca ve FETÖ’cü veya tutuklayacak isim arıyorlarsa kendi içlerinde siyasi organizasyonlara bakmalıdırlar.