Ana SayfaGüncelDBP Eş Genel Başkanı beş gündür gözaltında

DBP Eş Genel Başkanı beş gündür gözaltında

HABER MERKEZİ – Bir eş genel başkanı tutuklu olan DBP’nin bir diğer eş genel başkanı da beş gündür gözaltında. Parti tarafından yapılan açıklamada, “Eş başkanlarımız, seçilmişlerimiz ve hukuksuzca gözaltına alınmış olan tüm insanlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” denildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır’daki Genel Merkez Danışma Bürosu’nda düzenlediği basın toplantısıyla, partinin Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın gözaltına alınması ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın “tutukluluk halinin devamı” kararına tepki gösterdi.

DBP yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Eş Genel Başkan Yardımcısı Berat Birtek, baskılara rağmen parti olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın gözaltı sürecine dikkat çekti.

Arslan’ın ikamet adresi bilinmesine rağmen 12 Ağustos’ta Adana’da gözaltına alındığını dile getiren Birtek, avukatlar aracılığıyla yapılan görüşmelerde savcıların Arslan ve diğer DBP’lilerin mahkemeye çıkarılmasına dönük bir ‘oyalama çabasında olduğunu’ ifade etti.

Birtek, “Parti olarak eş genel başkanımızın hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasını ve gözaltı süresinin uzatılmasını asla kabul etmeyeceğimizi, bu nedenle bu hukuksuzluğa derhal son verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ülkede OHAL ile birlikte hukuksuzluğun derinleştiğinin altını çizen Birtek, uzun bir süredir cezaevinde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın 15 Ağustos’ta görülen duruşmasında, mahkeme heyetinin dosyayı inceleme gereği bile duymadan ertelediğini de hatırlatarak, ‘siyasi soykırım’ nitelemesinde bulundu.

Birtek, “Eş başkanlarımız, seçilmişlerimiz ve hukuksuzca gözaltına alınmış olan tüm insanlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.