Ana SayfaEkolojiDört gündür Hasankeyf’e zincirliydi: HDP’li vekil eylemini sonlandırdı

Dört gündür Hasankeyf’e zincirliydi: HDP’li vekil eylemini sonlandırdı

HABER MERKEZİ – Hasankeyf’in dinamitlenmesine karşı kendini kayalıklara zincirleyen HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, dört gündür sürdürdüğü eylemini sonlandırdı. Aslan, “Eğer yıkım durdurulmazsa daha geniş katılımlı ve daha kalıcı eylemler yapacağız” uyarısında da bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın, Hasankeyf’teki Darphane Kalesi’nin dinamitlerle havaya uçurulmasına karşı kendini kayalıklara zincirleme eylemi 4’üncü gününde sona erdi.

Düzenlediği basın toplantısıyla eylemini sonlandırdığını açıklayan Aslan, kamuoyuna gösterdiği destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti.

Tarihi yapıların tahrip edilmemesi için eylemde bulunduğunu dile getiren Aslan, “Mülki İdari Amirleri ve onlara emri verenler bir gün yargılanacaktır” dedi.

İktidarın politikalarına tepki gösteren Aslan, şunları söyledi:

40-50 yıllık bir enerji için 12 bin yıllık enerji yok edilir mi? Tarihin, kültürün de bir enerjisi vardır. 4 gün önce, Hasankeyf’teki tarihsel ve kültürel katliamı durdurmak için uyarı amaçlı geliştirdiğim eyleme şimdilik ara veriyorum.

Yıkımın durdurulması halinde eylemine devam edeceğini söyleyen HDP’li vekil, şunları ifade etti:

Bu tarihsel hafızanın canına kastedenlere, yıkımın mimarlığını üstlenenlere sesleniyoruz: Eğer yıkım durdurulmazsa daha geniş katılımlı ve daha kalıcı eylemler yapacağız.

Hasankeyf’te yıkıma karşı duyarlılık çağrısında da bulunan Aslan, tarihi Hasankeyf’i korumak üzere mücadele edeceklerini vurguladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İspanya'da gözaltına alınan Doğan Akhanlı 'adli kontrol'le serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Leylekler göç yolunda