Ana SayfaGüncelErdoğan açıkladı: Diyanet ‘FETÖ’ konusunda ‘defalarca’ ikaz edilmiş

Erdoğan açıkladı: Diyanet ‘FETÖ’ konusunda ‘defalarca’ ikaz edilmiş

HABER MERKEZİ – Diyanet’in yaz etkinliği kapanış programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet’in bu konuda ciddi eksiklikleri olduğunu söylemek isterim. Diyanet İşleri bu konuda çok ama çok geç kaldı” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kısa bir süre önce ’emekliye ayrıldığı’, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile en çok ihracın gerçekleştiği kurumların başında gelen Diyanet’i eleştirdi.

Diyanet’in yaz etkinliği kapanış programında konuşan Erdoğan, “FETÖ ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet’in bu konuda ciddi eksiklikleri olduğunu söylemek isterim. Diyanet İşleri bu konuda çok ama çok geç kaldı. Defalarca bu ikazları yaptık” dedi.

“Camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz” diye konuşan Erdoğan, Diyanet’i Kürt kentlerinde ‘aktif’ olmamakla da eleştirdi.

Erdoğan, “Özellikle Güneydoğu ve Doğu’daki çalışmalarda geç kaldı. Diyanet’in görevi İslam’ı topluma öğretmektir” diye konuştu.