Ana SayfaGüncelErdoğan: Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak yine hazırız

Erdoğan: Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak yine hazırız

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos resepsiyonunda yaptığı konuşmada, “Terör örgütleri kullanılarak bölgemizde oynanan oyunları görüyoruz. Biz her türlü tedbirimizi aldık, hazırlıklıyız. Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak, yine hazır durumdayız” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlene 30 Ağustos resepsiyonunda açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz’un bir ‘kahramanlık abidesi’ olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ne terör örgütleri ne de bunları üzerimize salan güçler hain emellerine asla ulaşamayacak. Biz, vicdanımızı, adalet duygumuzu, hakkaniyet ölçülerimize bir kenara bırakarak sadece kendi menfaatlerimiz için önümüze çıkan her şeyi ezip geçerek hareket edemeyiz” diye konuştu.

Bu bilinçle hareket ettiklerini belirten Erdoğan, “Suriye’deki, Irak’taki, Balkanlar’daki, Kafkaslar’daki, Kuzey Afrika’daki kardeşlerimize yüreğimizi açtığımız gibi Arakan’da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız” dedi.

Erdoğan’da müttefiklerine: Pimi çekilmiş bombayla kalacaksınız

Müttefik yaptıkları ülkelerin IŞİD’e silah verdiğini savunan Erdoğan şunları söyledi:

Bölgemizde ve tüm dünyada zulmü sona erdirene kadar mücadelemiz sürecek. Türkiye’yi, terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırmak isteyenler bir süre sonra ellerindeki bu pimi çekilmiş bombalarla baş başa kalacaklardır. DEAŞ… Hedef DEAŞ. İşte buyurun şu anda müttefikimizin silahları DEAŞ’ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak? Bu nasıl NATO’da beraber olmak. Bumerang gibi bunlar dönüp zamanı gelecek onları da vuracak.

“Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak yine hazırız”

Müttefiklerle yaşanan sorunlara rağmen geri adım atmayacaklarını söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Terör örgütleri kullanılarak bölgemizde oynanan oyunları görüyoruz. Biz her türlü tedbirimizi aldık, hazırlıklıyız. Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak, yine hazır durumdayız. Hala bizimle siyasi ve ekonomik olarak uğraşan kimi ülkeler olduğunu görüyoruz.