Ana SayfaGüncelErdoğan tek tip kıyafetlerin rengini açıkladı: ‘Gerçeğin soğuk yüzüyle karşılaşacaklar’

Erdoğan tek tip kıyafetlerin rengini açıkladı: ‘Gerçeğin soğuk yüzüyle karşılaşacaklar’

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘FETÖ’ sanıkları için getirilecek olan tek tip kıyafetlerin ‘badem içinin koyusu tonlarında’ bir kıyafet dikileceğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya Stadyumu ve Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin” toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, ‘FETÖ’ sanıklarının ‘tek tip kıyafetle’ mahkemeye getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Darbeciler tulum, ‘teröristler’ ceket pantolon giyecek’

Kıyafetlerin renklerini açıklayan Erdoğan şunları söyledi:

15 Temmuz ihanetine ortak olanlar şimdi mahkemelerde hesap veriyor. Yalan üstüne yalan. Hakim diyor ki ‘Kim bu?’, ‘Ben değilim’ diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı… Ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Fakat bu tek tip elbise renk olarak badem var ya badem, badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak, bir de ceket pantolon olacak. Bunların bir kısmı diyelim ki darbeciler tulum giyecek, diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek. Artık bundan sonra istedikleri gibi giyinip gelme yok. Bunlar bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak.

“Darbeciler gerçeğin soğuk yüzüyle karşılaşacaklar”

Darbe girişimi soruşturması kapsamında yargılananların ‘duruşmalarda soytarılık yaptığını’ söyleyen Erdoğan, hapishanelere hüküm alarak girdiklerinde “Gerçeğin soğuk yüzüyle karşılaşacaklar. Gittikleri yerde artık pişmanlık da fayda etmeyecek” dedi.