Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre Türkiye’nin yurtdışındaki kredisi ‘iyi’

Erdoğan’a göre Türkiye’nin yurtdışındaki kredisi ‘iyi’

HABER MERKEZİ – Trabzon’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin sürdüğü Almanya’yı eleştirdi, Türkiye’nin ‘yurtdışındaki kredisinin iyi’ olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde konuştu.

Erdoğan, Almanya basınına verdiği söyleşide Türkiye’deki hak ihlalleriyle ilgili ifadelerden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Erdoğan şunları söyledi:

Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış bir Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. Türkiye’de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ankara’dan çıktın İstanbul’a kadar yürüdün, senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken, o kadar vatandaşa zulmettin. Senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkanları verdi. Adalet duygusal değildir, adalet hissi değildir. Adalet yürek ister ve adalet sorumluluk ister. İşte biz bununla bu yoldayız. Öyle kalkıp FETÖ’cüyü korumak için, PKK’yı korumak için, DEAŞ’ı korumak için eğer sözde adalet yürüyüşü yapıyorsan yazıklar olsun sana. Zaten yanında gezenler de belliydi. Senin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde grevler var, işçiler adalet arıyor. Sen önce orayı hallet de ondan sonra konuşalım.

Almanya’ya başta olmak üzere Avrupa ülkeleriyle yaşanan krize ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

Türkiye’nin yurtdışındaki kredisi gayet iyi. Bakmayın Almanlar böyle sallayıp duruyor. Varsın sallasınlar. Onlar da yanlışlarını anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Çünkü biz, Almanlara bir şey yapmadık ama ne yazık ki Almanlar son dönemde istikameti kaybettiler. Ekim ayında seçim var birisi bir tarafa vuruyor birisi bir tarafa vuruyor. Ne tarafa vurursanız vurun, biz dosdoğru gidiyoruz.