Ana SayfaKadın‘Erkeklerle konuşuyor’ diyerek Kalaşnikofla kızını vuran baba için savcıdan ‘haksız tahrik indirimi’ talebi

‘Erkeklerle konuşuyor’ diyerek Kalaşnikofla kızını vuran baba için savcıdan ‘haksız tahrik indirimi’ talebi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da Mehmet Hanifi Çelikten isimli baba, ‘telefonda erkeklerle konuştuğu’ bahanesiyle kız çocuğunu ruhsatısız Kalaşnikof silahı ile yakın mesafeden vurarak yaraladı. Savcı ise saldırgan baba için ‘haksız tahrik var’ diyerek ceza indirimi istedi.

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde Mehmet Hanifi Çelikten isimli baba, 5 Temmuz’da kız çocuğuna Kalaşnikof silahı ile yakın mesafeden ateş etmişti.

‘Kız çocuğunun telefonda erkeklerle konuşmasını’ bahane eden baba, çocuğun sekiz kurşunla ağır yaralanmasına sebep olmuştu.

Cumhuriyet’in haberine göre kız çocuğu hastahaneye kaldırılırken, Çelikten Jandarma tarafından gözaltına alınıp ardından tutuklanmıştı.

Çelikten hakkında 21 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Savcı ‘haksız tahrik indirimi’ istedi

Görülen duruşmada, şüphelinin olay günü öğlen saatlerinde kızına “Sen telefonla kiminle konuşuyorsun, başka erkeklerle mi konuşuyorsun?” dediğini belirten savcı, kız çocuğunun ise babasına “Sana ne, istediğimle konuşurum, sen bana karışamazsın” dediğini kaydetti.

Çelikten’in, Kalaşnikof marka tüfek ile evin içinde oturan kızına 6 metre mesafeden 8 el ateş ettiğini belirten savcı, kız çocuğunun vücudunda kırıklar meydana geldiğini de belirtti.

Çelikten ise ifadesinde ilk önce ‘Silahı korkutmak için elime aldım kızımı kaza ile vurdum’ derken sonrasında ‘Derin devlet bana tuzak kurdu, evimin etrafını çevirenleri vurmaya çalışıyordum’ diyerek çelişkiye düştü.

‘Cezai ehliyeti tam’ raporu almıştı, tekrarı istendi

Çelikten’in cezaevindeyken Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildiğini belirten savcı, alınan rapora göre sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu kaydetti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme,  daha önce ‘cezai ehliyeti tam’ raporu verilen Çelikten’in akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi, duruşma ertelendi.