Ana SayfaGüncelESP Genel Başkanı Çiçek Otlu’nun tutuklanması İstanbul’da protesto edildi

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu’nun tutuklanması İstanbul’da protesto edildi

HABER MERKEZİ – ESP Genel Başkanı Çicek Otlu’nun tutuklanması İstanbul’da çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) Genel Başkan Çiçek Otlu’nun tutuklanması İstanbul Kadıköy’de protesto edildi.

HDP, HDK, Devrimci Parti, TKP ve SKM’nin katıldığı Khalkedon Meydanı’ndaki basın açıklamasında konuşan ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, ESP’nin kuruluşundan bu yana baskıların devam ettiğine dikkat çekerek, “Bizleri, genel başkanlarımızı ve MYK üyelerimizi tutuklayarak susturamazsınız. ESP yılmadı yılmayacak” diye konuştu.

Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü ise 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini hatırlatarak, “Darbe başarılı olsaydı siyasi parti temsilcileri tutuklanacaktı. Darbe başarısız oldu ancak tutuklamaları bir şekilde yapıyorlar. Demokrasiden yana olan herkes tutuklanmayı göze almış demektir. Omuz omuza verip mücadeleyi büyütmeliyiz. Faşizm karşısında direnmek her zaman olduğundan daha meşrudur” dedi.

TKP Genel Başkanı Erkan Baş da HDP’nin 1 ay boyunca gerçekleştirdiği “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne dikkat çekerek, “Nöbetlerde en temel sorunlardan birinin adalet olduğunu vurguladık. Adında adalet olan en adaletsiz iktidarı oluşturan AKP-Saray rejimi bizleri mücadelemizde haklı çıkartmaya devam ediyor. Mesele sadece bir partinin temsilcisinin tutuklanması değildir. Önemli olan patronların, para babalarının emekçileri, ezilenleri içine düşürmeye çalıştığı durumdur. Onuruyla yaşayan insanların eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmesi içindir bu kavga. Ne yaparlarsa yapsınlar direnmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Kaynak: dihaber



Önceki Haber
HDP'ye yönelik tutuklamalar sürüyor: Antalya'da da beş kişi tutuklandı
Sonraki Haber
Gabriel'i 'ırkçı gibi konuşmakla' suçlayan Çelik'e Almanya'dan uyarı: Tekrarlanmamalı