Ana SayfaGüncel‘Ev hapsi’ndeki Nazife Onay tutuklandı

‘Ev hapsi’ndeki Nazife Onay tutuklandı

HABER MERKEZİ – Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eyleminde gözaltına alınan ve ‘ev hapsi’ cezasına çaptırılan Nazife Onay, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile çıkarıldıkları işlerine geri dönebilmek için açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin bugün 154. günü.

Ankara Yüksel Caddesi’nde KHK ile ihraç edilenlerin başlattığı, Gülmen ve Özakça’ya destek için sürdürülen eylem ise 274. gününde.

Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemlerine katılan ‘ev hapsi’ndeki Nazife Onay dün akşam saatlerinde Kızılay’da gözaltına alındı.

Bugün mahkemeye çıkarılan Onay, tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Onay da tıpkı Gülmen ve Özakça gibi OHAL KHK’si ile öğretmenlikten ihraç edilmişti.

6 Temmuz’da ‘ev hapsi’ verilmişti

Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat, 5 Temmuz’da gözaltına alınarak ‘ev hapsi’ istemiyle sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Savcılığın 6 Temmuz’da yaptığı itiraz üzerine Sulh Ceza Hakimliği, beş kişi hakkında “ev hapsinin onayına” karar vermişti.