Ana SayfaDünyaFARC: Yeni siyasi parti Kolombiya’daki eşitsizliği sonlandıracak

FARC: Yeni siyasi parti Kolombiya’daki eşitsizliği sonlandıracak

HABER MERKEZİ – Kolombiya’da eski FARC lideri Rodrigo Londono, FARC’ın siyasi parti olarak düzenlediği ilk kongreye katılmak için Kolombiya’ya döndü. “Kolombiya’nın dünyanın en eşitsiz ülkesi olmaya devam edemeyeceğini” dile getiren Londono, ‘yeni partinin unutulanların sesi olacağını’ söyledi.

Geçirdiği trans iskemik atağın ardından Küba’da tedavi edilen “Timochenko” ismiyle de tanınan eski FARC lideri Rodrigo Londono, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) kurduğu siyasi partinin ilk kongresine katılmak için Kolombiya’ya döndü.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Londono, oluşumun “unutulanların sesi olacak yeni bir partinin temellerini atacağını” ifade etti.

teleSUR’da yer alan habere göre Londono, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Kolombiya dünyanın en eşitsiz ülkesi olmaya devam edemez. Bu durumu değiştirmek için yeni partiyi ortaya koyacağız.

Ne olmuştu?

FARC, Kolombiya hükümeti ile imzalanan tarihi barış anlaşmasının ardından siyasi parti hayatına geçişini açıklamıştı.

İsimlerini Kolombiya Devrimci Alternatif Gücü (FARC) olarak değiştiren eski FARC üyeleri, böylelikle elli yıldan uzun süredir bilinen adlarının kısaltmış hali olan ‘FARC’ta değişikliğe gitmemişlerdi.

Ancak FARC her ne kadar siyaset hayatına girmek için hazırlık yapsa da FARC’ın silahsızlanmasının sonrasında artış gösteren paramiliterler hakkında endişeler giderek büyüyor.

Barış anlaşmasının Kasım ayında imzalanmasının ardından FARC hareketinde yer alan üyelerden en az sekizi ve üyelerin ailelerinden on kişi öldürülmüştü.


FARC üyesi, bölgesel lider, ‘barış mimarı’ bir isim: Kolombiya’da bir haftada 3 kişi öldürüldü

Şiddet olayları devam ederken eski FARC gerillaları toplum hayatına dönüşüm süreci içerisinde profesyonel kadın ve erkek futbol kulüpleri kurma planlarını açıklamış ve bu hafta alınan kararla da eski üyelerden bazılarına bölgelerine dönüp çalışmak koşuluyla tıp eğitim verileceği kararlaştırılmıştı.


Kolombiya’da FARC’tan futbol kulübü kurmak için resmi başvuru
Karınca Dış Haberler