Ana SayfaDünyaFilistin topraklarında İsrail’in yerleşim yerleri bir yılda 3 kat arttı

Filistin topraklarında İsrail’in yerleşim yerleri bir yılda 3 kat arttı

HABER MERKEZİ – İsrail’in Filistin topraklarındaki yerleşim yerleri oluşturma faaliyetindeki artışa ilişkin yayınlanan yeni rapora göre, Filistin’deki İsrail yerleşim yeri faaliyetleri geçen seneye göre üç kat artmış durumda.

‘Toprağı Savunmak ve Yerleşim Birimlerine Karşı Durmak için Filistin Ulusal Bürosu’ tarafından Filistin topraklarında yapılan yasadışı İsrail yerleşim yerleri sayısının artışına dair yeni bir rapor yayınlandı.

Telesur’da yayınlanan rapora göre, İsrail’in 2017 yılı içerisinde Filistin topraklarında gerçekleştirdiği yeni yerleşim yerleri oluşturma faaliyetinde geçen seneye göre üç kat artış yaşandı.

Batı Şeria’da İsrail’in 2500 yeni yerleşim yeri

İsrail, bu yılın başında Batı Şeria’da 2500 yeni yerleşim yerinin inşasının yapılacağını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, “İsrail topraklarında daha önce hiçbir hükümetin kendisinin kurduğu kadar yerleşim yeri yapamadığını” ifade edip şöyle demişti:

Bizim neslimiz, eski nesillerin sadece hayalini kurabildiklerini gerçekleştirmeyi başardı. Vatanımıza geri döndük; onu tekrar sütün ve balın aktığı topraklar haline getirdik.

İsrai’in Filistin’de inşa ettiği yeni yerleşim yerleri milletlerarası hukuka ve İsrail yasalarına aykırı olarak görülüyor.


Karınca Dış Haberler

 




Önceki Haber
Türkiye'den de izlenebilecek: Kısmi Ay tutulması bu gece
Sonraki Haber
CHP'li Altıok: Cezasızlık ve iktidarın eril dili kadına şiddeti teşvik ediyor