Ana SayfaGüncelFüze krizinde tansiyon yükseliyor: ABD de ICBM denemesi gerçekleştirdi

Füze krizinde tansiyon yükseliyor: ABD de ICBM denemesi gerçekleştirdi

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz hafta Kuzey Kore’nin ikinci kıtalararası balistik füze (ICBM) denemesini gerçekleştirmesinin ve ‘Amerika’yı vurabileceğimizi kanıtladık, bu Yankeelere sert bir uyarıdır’ açıklamasını yapmasının ardından ‘askeri tedbirler uygulayacağını’ belirten ABD de bugün bir ICBM denemesi gerçekleştirdi.

Nükleer silah denemeleri üzerinden yaptırım uygulanan Kuzey Kore’nin geçtiğimiz Cuma günü ikinci kıtalararası balistik füze (ICBM) denemesini gerçekleştirmesi ve ‘Amerika’yı vurabileceğimizi kanıtladık, bu Yankeelere sert bir uyarıdır’ demesinin ardından kriz derinleşmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz Cumartesi Çin ve Rusya’yı Kuzey Kore’ye ekonomik destek sağlamakla suçlayan ABD Kuzey Kore’ye ‘yeni tedbirler uygulama sözü’ vermişti ve Başkan Donald Trump ‘Halledeceğiz’ açıklamasında bulunmuştu.

‘Misilleme’ füzesi

ABD bugün, Kaliforniya Sahili’ndeki Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü’nden ‘Minuteman 3’ isimli silahsız ICBM’yi ateşledi.

Yıl içerisinde periyodik olarak denemeler yapılan Vanderberg Üssü’nden atılan ve bu yıl içerisinde atılan dördüncü ICBM olan bu seferki füzenin ‘misilleme’ olduğu düşünülüyor.

Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada Pasifik Denizi’ne düşen ICBM üzerine ‘bu test ICBM’lerin hazır ve etkili olup olmadığının ve silah sistemlerinin füzeye uygulanabilirliğinin testidir’ denildi.


Karınca Dış Haberler