Ana SayfaGüncelGazete Şûjin’in internet sitesine siber saldırı

Gazete Şûjin’in internet sitesine siber saldırı

HABER MERKEZİ – Kürtçe’de “çuvaldız” anlamına gelen Şûjin adıyla kadın odaklı yayın yapan Gazete Şûjin’in internet sitesi siber saldırı altında.

“Medyanın diline, çuvaldız niyetine” sloganıyla kadın odaklı habercilik anlayışı ile altı dilde (Türkçe, Kürtçe’nin Kurmanci, Kirmancki ve Soranice lehçeleri, İngilizce, Arapça) yayın yapan Gazete Şûjin’in internet adresi gazetesujin.net’e ulaşılamıyor.

Gazete Şûjin, internet sitelerine yönelik siber saldırı olduğunu belirterek, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

İnternet sitemiz gazetesujin.net, siber saldırı altındadır. Bu nedenle erişim sağlanamıyor. Gerekli açıklamalar ve yayın bilgilendirmesi için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

‘Buradayız ve susmuyoruz’

Gazete Şûjin editörlerinden Nişmiye Güler ise şunları söyledi:

Medyanın tahakkümcü eril diline karşı bir ortaya çıkan Şûjin’e yapılan saldırı, tüm kadınlara yapılmıştır. Kadını her alanda susturmaya çalışan erkek egemen sistem, bugün de kadınların ve kadın haberciliğinin sesi olan gazetemize saldırdı. Elbette ki susmuyor ve üretmeye devam ediyoruz. Çalışmamızda hiçbir aksama yok. Sosyal medya ve diğer mecralardan haberlerimizi aktarmayı sürdürüyoruz. Buradayız ve susmuyoruz.




Önceki Haber
Demirtaş'ın Meclis'e SEGBİS'le bağlanma talebi reddedildi
Sonraki Haber
'Son 50 yılın en büyük saldırısı': Amazonlar'da Danimarka büyüklüğündeki alan madenciliğe açılıyor