Ana SayfaGüncelGezi’deki polis şiddeti artık ‘faili meçhul’

Gezi’deki polis şiddeti artık ‘faili meçhul’

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında Aydın Aydoğan’ı biber gazı kapsülüyle ayağından yaralayan polisler hakkında yürütülen soruşturma “Faili Meçhul Suçlar Bürosu”na gönderildi.

Gezi direnişi sırasında Aydın Aydoğan’ı biber gazı kapsülüyle ayağından yaralayan polisler hakkında yürütülen soruşturma İstanbul Valiliği’nin polisler hakkında “soruşturma izni vermemesi” üzerine Bölge İdari Mahkemesi’ne gitmişti. Mahkeme bu kararı bozdu fakat savcılığın soruşturma dosyasını  “Faili Meçhul Suçlar Bürosu”na gönderdiği ortaya çıktı.

Durum Aydoğan’ın soruşturmanın akıbetini öğrenmek amacıyla savcılığa başvurması sonucu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Burhan Görgülü tarafından dosyanın “Faili Meçhul Suçlar Bürosu”na gönderilmesi için hazırladığı raporda şu ifadeler yer aldı:

Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2016/126756 soruşturma sayılı evrakı üzerinden şüpheliler hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş ve olayın asıl faili açısından dosyada daimi arama kararı verilmiş olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çalışma talimatı uyarınca suçun soruşturmasının ‘Faili Meçhul Suçlar Bürosu’ tarafından yürütülmesi öngörülmüştür.

4 yılı aşkın süredir adalet arayışını sürdüren Aydoğan karara tepki göstererek şunları söyledi:

Süreç uzuyor biz de bunu AYM ve AİHM’e götüreceğiz ama sürekli iç hukuk yollarını uzatarak bizi oyalıyorlar. 4,5 yıldır oradan oraya attılar dosyayı, en sonunda geldiği yer burasıdır. Biz de ‘Soruşturmaya izin verilmediğine dair yazı verin’ dedik, vermediler.

Gezi parkına ve o eylemlere daha özgür bir ülke arzu ettiğimiz için gittik. Devletin bize uyguladığı bu faşist uygulamayla biz uzuvlarımızı kaybettik. Bedenlerimizi ve canlarımızı kaybettik. 4.5 yıldır adaletin geldiği yer burasıdır.

Bu dosya kapsamında adı geçen 16 polisin birçoğu FETÖ’den içeri alındı, tutuklandı. ‘FETÖ’cüler terörist’ diyen Erdoğan’a şunu söylüyoruz: Demek ki biz o gün teröristlere karşı mücadele etmişiz. Valisi terörist çıktı, polisi terörist çıktı. Verdikleri kadar adalet arayabiliyoruz. Aynı hukuksuzluklar içeriye alınan vekillerle HDP Eş başkanı ile ilgili de oldu. Bir kişi hakkında bir günde fezleke hazırlıyor onu içeri atıyorlar. Ama bizimle ilgili de 4.5 yılda geldiğimiz nokta burasıdır.

 

 

Previous post
16 aydır tutuklu: Gazeteci Nedim Türfent’in ikinci duruşması bugün
Next post
'O saatte ne işin vardı' klişesine Hindistanlı kadınlardan tepki: Biz Cinderella değiliz