Ana SayfaDünyaGoogle, cinsiyetçi yorum yapan çalışanın işine son verdi

Google, cinsiyetçi yorum yapan çalışanın işine son verdi

HABER MERKEZİ – Google, teknoloji ve liderlik dünyasında daha az kadının çalışıyor olmasını kadınlarla erkekler arasındaki biyolojik farklılıklara bağlayan bir yorum yapan erkek çalışanın işine son verdi.

Google, yaptığı yorumda cinsiyetçi bir ifade kullanan erkek bir çalışanının işine son verdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre erkek bir çalışan “Google’ın İdeolojik Yankı Odası” adlı yazıda kadınlarla erkeklerin biyolojik farklılıklar nedeniyle farklı yetenekleri olduğu, bunun teknoloji ve liderlik dünyasında daha az sayıda kadın bulunmasının sebeplerinden biri olabileceğini ifade etti.

Google’ın CEO’su Sundar Pichai, Pazartesi günü çalışanlarına gönderdiği e-posta ile yorumun Google’ın şirket kurallarına uymadığı gerekçesiyle çalışanın görevine son verildiğini açıkladı.

Pichai, “Cinsiyet farkının cinsiyetçilik sayılmasına son vermeliyiz” ifadelerinin de yer aldığı yazının şirketteki cinsiyetçi önyargıları artıracak şekilde sınırı aştığını dile getirdi.

Şirket içindeki ifade özgürlüğünün önemine dikkat çeken Pichai, “Bir grup çalışanın biyolojik olarak bazı işlere daha az uygun olduğunu savunmak ise saldırgan ve kabul edilebilir değil” dedi.

Google çalışanlarının yüzde 69’u erkek

Google’un Haziran ayında yayımladığı çeşitlilik raporuna göre şirket çalışanlarının yüzde 69’u erkek.

Şirkette liderlik görevlerinin ise yalnızca yüzde 25’i kadınlar yürütüyor.

Bilgisayar programcılığı gibi teknik pozisyonların ise yüzde 20’sini kadınlar dolduruyor.