Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça 161 gündür açlık grevinde: ‘Sürekli zorla müdahale tehdidi var’

Gülmen ve Özakça 161 gündür açlık grevinde: ‘Sürekli zorla müdahale tehdidi var’

HABER MERKEZİ – KHK ile mesleklerinden ihraç edilen ve başlattıkları açlık grevi sürerken tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemi bugün 161. gününde. Özakça’nın eşi Esra Özakça, iki eğitimci için “Sürekli zorla müdahale tehdidi var” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde devam ettikleri açlık grevi eylemi 161. gününde.

28 Temmuz’da Sincan Ceza İnfaz Kampüs Hastanesi’ne zorla götürülen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 19 gündür ayrı odalarda ve tek başına refakatçisiz kalıyor.

İki eğitimcinin gözaltına alınıp tutuklanmasından sonra açlık grevine başlayan ‘ev hapsi’ndeki Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın eylemi de 86’ncı gününe girdi.

Esra Özakça, eşi ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını Twitter’dan yayınladığı video ile paylaştı. Özakça, iki eğitimci için “Sürekli zorla müdahale tehdidi var” dedi.

Diken’in haberine göre Özakça videoda şunları söyledi:

(Semih Özakça) Sürekli bir psikolojik baskı altında olduklarını anlattı. Sürekli zorla müdahale tehdidi var. Zorla müdahale hissiyle yaşamalarını istediklerini anlattı. Ama iradeleri ve güçleri o kadar büyük ki, bu işkenceler onlara kar etmiyor. Nuriye hocayla aralarında bir boş oda var. Oradan ona sesleniyormuş. Bağırarak konuşabiliyorlarmış bu şekilde çok kısıtlı zamanlarda. Bir gün bunun kameraya alındığını farketmiş. Bunun hakkında suç duyurusunda bulunacak. Zaten konuştuğumu herkes duyuyor, niçin böyle bir uygulama yapılıyor diyor. Herkese çok sevgi ve selamlarını söylüyor.

Refakatçi izni çıktı

Açlık grevi eylemlerinin 161’inci gününde olan ve 19 gündür zorla götürüldükleri hastanede tutulan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın refakat talebinin ise dün kabul edildiği duyurulmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
18 yıl geçti: Türkiye’de 7 milyon yapı hala güvensiz
Sonraki Haber
'Sağlam kayalar yıkılıyor, tarih yok ediliyor': Hasankeyf'teki yıkıma dair yeni görüntüler