Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça için pedal çeviren avukat çifte engelleme: ‘Trafik kanununa aykırı’

Gülmen ve Özakça için pedal çeviren avukat çifte engelleme: ‘Trafik kanununa aykırı’

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemlerinin 151. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya  destek vermek için İstanbul’dan Ankara’ya pedal çeviren 2 avukat Gebze’de “bisikletle yola devam etmelerinin karayolları trafik kanununa uygun olmayacağı” gerekçesiyle  engellendi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile çıkarıldıkları işlerine geri dönebilmek için açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin bugün 151. günü.

Gülmen ve Özakça’ya destek eylemleri de sürüyor.

Destek eylemlerinden biri de küçük kızları İdil’i de yanlarına alarak İstanbul’dan Ankara’ya bisikletle yola çıkan avukatlar Ezgi Çakır ve Süleyman Gökten tarafından yapılıyor.

Ekibe İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevinden ihraç edilen Celal Akgün de katılırken, ekibin yolu Gebze’de “bisikletle yola devam etmelerinin karayolları trafik kanununa uygun olmayacağı” gerekçesiyle kesildi.

Engelleme nedeniyle Çakır, Gökten ve Akgün İzmit’e kadar araçla geldi.

İzmit’te tren garında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın da içlerinde bulunduğu bir grup tarafından karşılanan Ezgi Çakır ve Süleyman Gökten, yürüyerek İnsan Hakları Parkı’na geldi.

Burada kısa bir süre dinlenen grubun basın açıklaması yapması da polis tarafından engellendi.

Ardından grup durumu protesto eden kısa bir açıklama yaptı.

Yasaklamaya tepki gösteren avukat Ezgi Çakır, şunları söyledi:

Tehlikeli bir yol değil mi, bu yolu neden seçtiniz?’ diye soruyorlar ama birçok sebebi var. Biz İdil’i bu yolla koruyoruz aslında. İdil’e başka bir şey gösteriyoruz. Sistem çocukların sağlıklı gelişimine engel, sistem yaşatmıyor aslında çocukları. Herkes susuyor, bir korku var. Kimimiz eşimiz, kimimiz çocuğumuz var diyor. Biz de bir şeylerden çekiniyor olabiliriz, korkuyor olabiliriz ama biz Nuriye ve Semih’in hayatlarını kaybetmesinden de çok korkuyoruz. O yüzden birlikte bir şeyler yapalım istedik, yoldaşları olalım istedik.