Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça’ya destek eyleminde kolu kırılan Gülsüm Elvan’dan suç duyurusu

Gülmen ve Özakça’ya destek eyleminde kolu kırılan Gülsüm Elvan’dan suç duyurusu

HABER MERKEZİ – 167 gündür açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eyleminde ters kelepçeyle gözaltına alınırken kolu kırılan Gülsüm Elvan ile kızı Özge Elvan, suç duyurusunda bulundu. Anne Elvan, “Berkin ile Nuriye ve Semih arasında hiçbir fark yok benim için. Ben bir can daha kaybolmasın diye çırpınıyorum” dedi.

167 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için İstanbul Kadıköy’de 11 Ağustos’ta yapılan destek yürüyüşüne müdahale eden polis, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve ablası Özge Elvan’ın da aralarında bulunduğu 16 kişiyi darp ederek gözaltına almıştı.

Gülsüm Elvan’ın gözaltına alındığı sırada kolu iki yerden kırılmıştı.

Gülsüm Elvan ve Özge Elvan, bugün suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde düzenlenen açıklamaya, Elvan Ailesi’nin yanı sıra Avukat Can Atalay, Taksim Dayanışması adına Mücella Yapıcı ve gazeteci Elif Ilgaz katıldı.

‘Nuriye ve Semih bizim için çok değerli’

Baba Sami Elvan, eşinin eylem anında yaşananlara sessiz kalmayarak tepki gösterdiği için gözaltına alındığını belirtti. Sami Elvan, şunları söyledi:

Bize bizden başka dost yok. Ama bakıyoruz ki devletin sopası bizim üstümüzde. Berkin Elvan’ın ailesi, ne kadar hedef gösterilirse göstersin hiçbir şeyden korkmayacak. Adresimiz de belli evimiz de. Topumuz, silahımız yok, sadece kalbimiz yüreğimiz var. Nuriye ve Semih bizim için çok değerli, bütün akademisyenlerin işe geri iade edilmesini istiyoruz.

‘Berkin ile Nuriye ve Semih arasında hiçbir fark yok’

Adalet mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Anne Elvan ise şöyle konuştu:

Bayram geliyor. Bizim çocuklarımızı ellerimizden aldılar. Oğlumu 269 gün yoğun bakımda erittiler. Nuriye ve Semih’i de içeride eritiyorlar. Berkin ile Nuriye ve Semih arasında hiçbir fark yok benim için. Ben bir can daha kaybolmasın diye çırpınırken baştakiler hükümet öldürmeye devam ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rakka'yı bekleyen gelecek: Kent, Kürtler ve Kuzey Suriye Federasyonu için neden önemli?
Sonraki Haber
Almanya Dışişleri Bakanı'nın eşini tehdit eden kişinin kimliği belirlendi